|
Obavestenja Informacije, pravila ponasanja i novosti vezane za sajt www.rumski.com |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Administrator
|
![]()
Nakon četvoromjesečnog rada na optimizaciji novih sistema za sledeću generaciju OSX kompatibilnih ruDAW audio računara rumski tim je konačno izbacio novu verziju XTM-a.
![]() Kompletna vijest: http://www.rumski.com/index.php?cate..._articleid=442 Pitanja i sugestije mozete ostaviti ovdje! Last edited by diviner; 21-08-2009 at 05:54 PM. |
![]() |
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
Super izgleda, samo napred
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Svaka cast, sve pohvale !
|
![]() |
![]() |
#4 |
Administrator
|
![]()
Hvala, hvala...
Opciono, i u klasicnoj verziji ruDAW XTMa je moguce instalirati sistem na SSD disk od 64GB (doplata 180 eura) cime se dobija utisak duplo brzeg odziva masine (workflow je mnogo brzi, pa ko je vec veteran u Mac svijetu, znace ovo itekako da cijeni). I da skrenem paznju da je promotivna cijena niza nego sto su ranije kostali ruDAW XTM, pa ko planira upgrade do kraja nove godine, zamolio bih da se jave sto prije, jer su moguce korekcije cijena na gore! U planu je setup nove Win 7 softverske platforme (ovih mjeseci)... Last edited by diviner; 29-08-2009 at 11:00 PM. |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
zainteresovan sam za upgrade, javi se.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
Cestitke!!!
![]()
#7 |
Junior Member
|
![]()
Vidim da za ruDAW XTM SE koristite X58A-UD5 plocu. Posto ona ima samo jedan PCI slot, da li moze da se desi da PCI zvucna karta (RME HDSP 9632) ne proradi pod OSX? Ja sam na vecini svojih Hackintosha morao da isprobam kartu u barem 2 PCI slota dok je OSX ne 'ugleda'.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Administrator
|
![]()
Da, ali mi koristimo plocu koja nema A u oznaci (koja ima 2 PCI slota) i u oba je radila. Trebalo bi stoga da radi i u tom jednom.
A inace, znamo za tu manifestaciju problema. Nama se desavalo da cak i wireless karta ne radi u prvom PCI slotu (p45 ploca), iako je karta kompatibilna pod OSXom (vidi se kao airport), a druge pci karte su se uredno vidjele (recimo dodatna FW). |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Znaci testirali ste bas HDSP9632 sa tom EX58 plocom, i to je radilo OK? Sad citam na RME forumu da njihove PCI i PCIe karte imaju problem sa mnogim X58 chipset plocama.
|
![]() |
![]() |
#10 |
Administrator
|
![]()
Pa sad, moram da priznam da nismo radili testove u exploatacionim uslovima (radnim uslovima koriscenja), ali evo recimo bas na RME forumu sam nasao ovo:
http://www.rme-audio.de/forum/viewtopic.php?id=7974 Kao sto vidis ima clanova tog foruma koji su vec probali tu plocu bez A, i radila im je dobro. E sad, i mi cemo morati ubuduce da prelazimo na druge ploce, posto vise tih bez A nema u prodaji, pa cemo bas probati i javiti (nasi kupci svakako imaju garanciju da cemo i za one audio interfejse koje ne stignemo probati, a ispostavi se da postoji problem ove prirode, raditi na svemu da se problem otkloni...e sad da li ce to biti zamjena ploce ili nesto trece, nebitno je za kupca...bitno je da cemo napraviti da to radi ![]() Uskoro slike novog ruDAW XTM (koji je u sustini ono sto je ovdje navedeno za SE verziju, s tim da ima 24GB RAMa, opciono i SSD diskove najnovije generacije, a brzina je u rangu novijih 8core Mac Pro-ova). |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
8 core Mac Pro | Moritz | Computer Hardware | 2 | 05-04-2007 08:59 PM |
Core Duo... | DADDY Z | Computer Hardware | 7 | 21-01-2007 07:10 AM |