|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Jasno pitanje, a verujem da je dosta teško odgovoriti.
Ima li neko iskustvo sa obe ove sprave da bi mogao da uporedi? Posebno me zanima za LIVE svirku, znači sekvencer i te ostale stvari mi nisu od presudnog značaja. Zvuk na prvom mestu... a čitam tu nešto na forumima da se dosta ljudi žali na Fantomov način biranja patch-eva, da je problem za live... Sad ne znam da li je to ispravljeno u Fanomu G? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Nema axioma ovde, pitanje licnog afiniteta, ono sto sam mogao da zapazim je da je jedina losa stvar na M3 cena, mada mislim da se i to sada promenilo...
Za moj pojam, malu prednost ima Korg, upravo zbog Live Expirience... |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Imam Fantom X. Biranje PATCHeva za live, bolje zaboravi. Bio sam gotov da ga zamenim za G, ali sam otisao da probam i M3.
Mislim da je M3 makar malo bolje konicipana sprava za live, ili makar onako kako je meni logicnije. Kod lokalnog prodavca u Kragujevcu uz M3 76 dobija se i RADIAS. Ok, da me ne izmaze neko odgovorima kako M3 inace ima RADIAS board kao opciju, samo sam istakao kao kuriozitet.
Strawberry Fields Forever ![]() Last edited by anderson; 27-08-2009 at 05:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Prvi Fantom G koji je usao kao demo u zemlju smo testirali i uporedjivali sa Fantom-om X (A-B test). Postoji o tome thread... Inace sprava je odlicna... Korg M3 ne poznajem pa ne mogu o tome reci nista...
pozz
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Bio sam u Mitrosu u BG. Probao jednu i drugu spravu, stoje jedna pored druge.
Mislim da ću ipak uzeti M3. Na onom njihovom tamo razglasu, baš nisam mogao da upoređujem kvalitet zvuka, konvertora i ostalih bitnih sitnica, jer imam osećaj da su neki ekvilajzeri tamo odvrnuti, pa sve ode u propast... Elem... možda Fatnom G čak i ima bolji sound, DA konvertere i te stvari, i definitivno je fizički lepši i kvalitetnije odrađen od M3ja, meni barem... Ali M3 je nekako modernija sprava i ima mnogo tih modernih elektro zvukova, za trance, house i ostale elktronske pravce... što meni u stvari i odgovara... Ono čudo Karma, šta god, je ludo... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
Kako bi uporedili kvalitet zvukova kao npr. hammond,rhodes,piano itd.
na ove dvije sprave? Da li je tu kurzweil PC3 mnogo bolji u tim stvarima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]() ![]() ne znam nista o rolandu bolje da ne pricam ![]() treba mi lova, a extrema necu da prodajem teska srca se odvajam od m3 :P tako da ako je neko zainteresovan da kupi 063 8752 760 sint je ocuvan nije nijednom ispao i ostalo :P ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
Bolje se teska srca odvoji od Extrema...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Fantom X8 ili Korg Extrim 88 | Nemania | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 23 | 29-11-2009 10:02 AM |
Roland Fantom G vs. Fantom X | sRce | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 12 | 12-05-2008 05:54 AM |