|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Pitanje za kompjuterase i one koji se tako osecaju...
Da li se ostecuje baterija notebook racunara kada je stalno prikopcan na struju i kako strada ista ? pozz
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
I mene je to pitanje dugo muchilo i pitao sam par ljudi koji se razumeju u te stvari i kazu da se ne ostecuje baterija nimalo ako lap top radi prikljucen na struju... E sad, mene zanima sta Diviner misli o tome
Edit: Evo vec skoro 3 godine imam MAcBook i non stop je na struji... Medjutim, kada radi na bateriju radi sasvim okej (sto je i logichno) i baterija drzi isto kao i prvog dana, preko 3 sata kada sam na netu, a oko 2 sata kad radim u Logicu Last edited by silicon science; 11-08-2009 at 12:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
banned
|
![]()
To u sustini zavisi od baterije. Verovatno je da ce se baterija vise "trositi" ako kompjuter bude stalno na struji samo u situacijama ako se kompjuter dosta zagreva. Ali, iskreno, ja to ne mogu potvrditi sa svojim kompjuterom, posto evo posle dve godine i oko 170 ciklusa punjenja, kapacitet baterije je opao za jedva 10%. Ovo ne vazi za jeftine laptopove, kod kojih je baterija obicno najslabija tacka, tako da ce vec posle godinu dana njihov kapacitet sigurno spasti do neupotrebljivosti, bez obzira kako se ista koristi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Upravo tako. Jedini razlog zasto bi brze gubila kapacitet je zagrevanje.
Baterije po prirodi gube kapacitet vremenom i tu nema bas neke pomoci. Idealni uslovi pri kojima se najsporije gubi kapacitet je odlaganje pri 30% napunjenosti na niskoj temperaturi.
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Zar ne bi 60%?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]()
Nadjoh
![]() Quote:
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Notebook kvar? | zmaj | Computer Hardware | 4 | 11-01-2009 10:56 PM |
Notebook sa fw-om od 6 pinova? | Elf | Computer Hardware | 3 | 10-08-2006 08:51 PM |
Notebook? | X-Dreamer | Computer Hardware | 4 | 18-06-2005 05:00 PM |
Notebook, preporuka | OFF | Computer Hardware | 1 | 11-04-2005 02:24 PM |