Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-04-2009, 10:21 PM   #1
Comodo
Junior Member

Default Kako sa monotimbralnim Synth-om napraviti aranzman?

Dakle, prvo oprostite sto sam potpuna neznalica.
Pitanje glasi, ako nabavim monotimbralni synth, na koji najjednostavniji i najjeftiniji nacin mogu da ga upotrebim za stvaranje cele pesme, aranzmana?
Pristajem i na hardwerska resenja, kao i na softwerska, dok god su jednostavnost i niska cena zadovoljeni.
Comodo is offline   Reply With Quote
Old 16-04-2009, 10:32 PM   #2
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Default Re: Kako sa monotimbralnim Synth-om napraviti aranzman?

tesko komplikovano ali istovremeno i socno jer ima svoje drazi

1- treba ti sekvencer koji podrzava audio i midi

2 - napravis boju na sintu, snimis je

3 - napravis MIDI kanal u sekvenceru

4 - rutujes izlaz sa MIDI kanala na sint

5 - rutujes audio sa sinta na AUDIO kanal u sekvenceru

6 - kad si zadovoljan sa kanalom, record enablujes AUDIO kanal i pritisnes REC u sekvenceru

9 - GOTO 2 za sledeci kanal/farbu

10 - miksujes, farbas, equ-ujes i na slicne druge mnogobrojne nacine tracis vreme sa audio dobivenim kanalima

11 - uzivas

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2009, 01:18 AM   #3
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

najlakse je da radis sa softverskim instrumentima... onda mozes normalno sve instrumente radit paralelno i to sve. a onda, poslije, ovisno koji to odgovara po soundu vise iz tog tvog sinta, zamijenis midi output sa VSti na vanjski midi out. pokrenes song, i snimis ga u audio track u svoj DAW. i tako ponovis to "zamjenjivanje" kanal po kanal, za sve sto ti treba.

to sma par puta radio ljudima - donijeli bi mi projekt iz DAWa koji su vozili na VST instrumnetima "analognog" tipa, a ja bi im zamijenio sa hardverskim sintevima i posnimio ih u trake. i to bi odnijeli sa sobom.

a koji hardverski sint imas, to bi mozda pomoglo u kontretnim savjetima. ..?

ciljam na to da , osim ako nije neka specificna "zver", ili specifican sintetizirani sound.. nego obicni ROMpler ala moderni korg triton, roland juno-g i sl....baziran na sicusnoj ROM sampling memoriji; vecinu toga danas mogu puno bolje napraviti sampling library VSTi sa ogromim memorijama. nema sto nema.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2009, 07:23 PM   #4
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post

to sma par puta radio ljudima - donijeli bi mi projekt iz DAWa koji su vozili na VST instrumnetima "analognog" tipa, a ja bi im zamijenio sa hardverskim sintevima i posnimio ih u trake. i to bi odnijeli sa sobom.
ovo je genijalno. ne znam kako se nisam pre setio da nema potrebe da radim ko crnac da bih stedeo i otvarao fondove i devizne stednje za sintove koji mi trebaju, umesto toga mogu lepo da uzivam muzicirajuci i onda odnesem kod nekoga ko je stucao gomilu para na analogiju dajem otkaz u firmi kolko sledece nedelje

ozbiljno, ovo je odlicna ideja za razmisljanje

Old 18-04-2009, 07:33 PM   #5
Comodo
Junior Member

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post

a koji hardverski sint imas, to bi mozda pomoglo u kontretnim savjetima. ..?

ciljam na to da , osim ako nije neka specificna "zver", ili specifican sintetizirani sound.. nego obicni ROMpler ala moderni korg triton, roland juno-g i sl....baziran na sicusnoj ROM sampling memoriji; vecinu toga danas mogu puno bolje napraviti sampling library VSTi sa ogromim memorijama. nema sto nema.
Nemam jos hardwerski sint, samo masterkeyboard za sada. Tako da prvo razmisljam kako bih koristio ono sto zelim da nabavim, pre nego sto bilo sta nabavim.
Bacio sam oko na Novation A-station. Uzivam u analognom zvuku, i premda nemam para za pravi analogni sint voleo bih da prodrem u arhitekturu i strukturu analognog zvuka. Ok, taj Novation je V/A synth, ali opet...
E sad, ako je suvise komplikovano, moracu da odustanem. Probao sam softsynth, jednostavno nije mi leglo. Verovatno cu, ako nema jednostavnog resenja, nabaviti nesto tipa Korg X50, ili ako uspem TR sa ugradjenim sekvencerom. A ako neko ima ideju, koji stariji workstation synth bi imao najbolje analgone zvukove, slobodno neka napise. Zanci synthovi tipa Trinity, XP-60, EX5/7, K2000 (jel' tezak za rad sa njegovim sekvencerom?) i tome slicno. Pa izvolite, cekam na odgovore.
Comodo is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2009, 10:14 PM   #6
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

da prodres u strukturu analognog zvuka.... to se moze i sa soft synthom, ali ako oces VA hardware.... dvije rijeci... nord lead.

Nord Lead 2X najbolji sint za pocetnike, a jednako dobar i u najozbiljnijim produkcijama. zdrav sound, jednostavan i brz UI. seksi.. itd

novation nikad nisam volio od tih prvih VA sinteva. ima podosta softsinteva danas koji ga sisaju. ne vidim smisla u trosenju na takav tip "hardvera", u racku i sa malim brojem potova.

treba ti nesto sa dosta potova, da steknes osjecaj za cijeli proces.,. ili kbd ili desktop varijanta barem.

što se tiče gore spomenutog analog-iziranja ITB trackova, kad i ako ti bude trebalo, na raspolaganju sam.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 18-04-2009, 11:09 PM   #7
Zemljanin
Junior Member

Hvala na odgovoru i ponudi, imacu je u vidu.
Nord Lead 2X je verujem zaista dobar, ali prevazilazi moje finansijske mogucnosti. Hm, kakvo je misljenje i cena za Virus B?
Zbog moje finansijske situacije, ono o cemu sam razmisljao je neki workstation (Trinity, XP-60, K2000) sa sekvencerom plus onaj gore pomenuti Novation A-station, ali bih ga ipak morao prvo poslusati i probati pre kupovine, jer ti verujem da bas nije top-notch.
Zemljanin is offline   Reply With Quote
Old 21-04-2009, 09:34 PM   #8
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

Quote:
Originally Posted by Comodo View Post
Bacio sam oko na Novation A-station.
to zaobidji. leze bolje u mix nego vecina softova ali ni upola dobro kao supernova

opet nervira me skoro svaki VA sint bilo soft bilo hard ja licno imam utisak samo da jupitera imam nista mi u zivotu vise ne bi trebalo

btw, cene x-stationa su bruka pale u artistu, nesto smesno 200 eur nov :shocked:

Last edited by InsaneEyes; 21-04-2009 at 09:38 PM.
Old 24-04-2009, 04:20 AM   #9
Mika Technika
Pro Member

Mika Technika's Avatar

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
btw, cene x-stationa su bruka pale u artistu, nesto smesno 200 eur nov :shocked:
to je bila akcija, nema toga vise, tj. cena vise nije ista!
Mika Technika is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules