Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-01-2009, 12:27 AM   #1
Zemljanin
Junior Member

Default Roland MC-80 hardware sequencer

Interesuje me po kojoj ceni bi se mogao nabaviti ovaj sekvencer u dobrom stanju, svejedno da li "obicni" ili sa prosirenjem.
Zemljanin is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2009, 12:33 AM   #2
ghostarbeiter
Member

ghostarbeiter's Avatar

Default Re: Roland MC-80 hardware sequencer

ja sam tra?io, i nikad nisam na?ao. mo?da jednom, dvaput na američkom ebay-u. u srbiji, ako to pita?, izgleda da nema nijedan, ili bar niko voljan da proda.

poz
ghostarbeiter is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2009, 12:38 AM   #3
Zemljanin
Junior Member

Znam da ga je Mitros stavio u svoj katalog iz neke 2001. Sve se nadam da je prodao bar 10-20 komada i da zbog navale softverskih sekvencera negde stoje dva komada za tebe i mene po ceni da se ljudi otarase nepotrebnog i prevazidjenog hardwera
Old 11-01-2009, 12:56 AM   #4
ghostarbeiter
Member

ghostarbeiter's Avatar

hehe, nadamo se ...

samo ja sumnjam da su prodali ijedan. to je već bilo vreme ozbiljnijeg softvera, mislim da je roland puk'o s tim sekvencerom, ne samo ovde ...

koliko bi ti dao za tu ma?inu, da naleti??
Old 11-01-2009, 01:04 AM   #5
Zemljanin
Junior Member

Uh, ne znam druze sta da ti kazem. Voleo bih da ga nadjem za 150 Evra, ali nisam siguran da bi ga neko prodao za tu cenu. Taj novac bih domah dao, u svakom slucaju. Jer realno, za 150 vec mozes da nabavis extra sequencerski software, nov i sa garancijom, zar ne?
A ti?
Old 11-01-2009, 07:52 PM   #6
ghostarbeiter
Member

ghostarbeiter's Avatar

pa... ja bih dao i 200, a video sam QY700 za 250; ne mogu da poredim po?to ne znam, ali ako yamaha vredi 250 - vredi i roland. mo?e? da mu ubud?i? HDD i ZIP, ?to za yamahu nisam siguran. a meni je svakako MC80 lep?i.

pazi, ja ne znam kakvi su tvoji zahtevi i koliko ima? iskustva sa hardware sekvencerima, ali ja jo? uvek radim na MC50 i verovatno bih dao koliko tra?e za MC80. verovatno da bih ponovo kupito prastari MC50 ili čak MC500 ako nađem.

za software nikad ne bih dao toliko love, s obzirom na ponudu. ni cubase ni cakewalk, a ni sonar - od prastarih verzija naovamo ne mogu da se porede sa MC50. on nema grafiku, ali zato one funkcije koje ima obavlja tačno i uvek isto. software najče?će zezne, pogotovu kod funkcija koje nema? u meniju nego su izvedene kao makroi ... o tajmingu neću ni da govorim.

a ja sam stekao takvu rutinu, da mi je dvaput br?e istu stvar da izvedem na MC50, nego u bilo kom softwareu.
Old 16-11-2010, 09:13 AM   #7
darije
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Zemljanin View Post
Interesuje me po kojoj ceni bi se mogao nabaviti ovaj sekvencer u dobrom stanju, svejedno da li "obicni" ili sa prosirenjem.
ja imam Roland mv 30 studio m. seq. sa modulom, izgleda kao mixeta, ima comp mix i cita kartice od u serije a ima i svoje. Sve u svemu izuzetna sprava i kad uporedim ono sto sam radio na njemu i na EMU E 64 i ovo sad na pc, razocaram se. Ono je mnogo zdravije zvucalo i sa mnogo manje instrumenata. Kad stavim klavir, bas i bubanj ne treba vise nista, a sad na pc-u usnimim milion instr. i opet mi nesto fali. To je analogija.
darije is offline   Reply With Quote
Old 18-11-2010, 06:04 PM   #8
ghostarbeiter
Member

ghostarbeiter's Avatar

Pa jel' to nudi? na prodaju ili samo ka?e? da je lep?e nego komp?

poz
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules