|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
imam neke africke semplove i hteo bih da ih ubacim ovde onde,recimo kao u ez drumeru da lupa neki bongos mesto cinele i tako to
mislim da bi bilo prenatrpano da je celi drumkit samo od domorodackih semplova ali zasto da ne i to u krajnjem slucaju znaci da propustim npr neki groove monkey midi kroz drumkit od semplova you get the picture i sad kako to da izvedem? ![]() na raspolaganju imam ezdrumer,kontakt 3,shortcircuit,semplove i midi paterne ako moze neki idiots guide bio bih zahvalan ![]()
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
eh do pimpeka
![]() nitko? ![]()
![]() |
#3 |
Superoperater
|
![]()
Pa ne razumem sta te muci... Imas razne semplove, znaci treba ti neki sample player - toplo bih ti preporucio Battery 3, odlicna je za tu namenu, moze i Linplug RM4 ili RM5... Poredjas lepo semplove u padove i iz foldera gde je instaliran groove monkey importujes midi sa odlupanim sekvencama u svoj omiljeni host program. Podesis note da okidaju pad iz baterije i to je to. Znam da bi vise voleo da to moze da se ubaci u EZ Drummer, ali ja ne znam postupak, mislim da je to suvise cimanja, ako je moguce uopste... Ovako je najlakse. A ako nemas Battery i slicno, moze da posluzi i Kontakt, ali to je takodje cimanje, jer nije on bas za udaraljke - mada moze da se uradi. A ako je to u stvari tvoje pitanje (kako u kontakt da metnes semplove), odgovoricu ti i na njega.
pozz
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 10-01-2009 at 01:35 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Pa drag and drop klipa iz ez drummera u midi traku na kojoj ti je ritam masina.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
da se nadovezem: i onda na osnovu tog specificnog groove-a rasporedis te svoje semplove u kontaktu
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ili jos jednostavnije u nekoj ritam masini, battery npr. Ja zadnje vrijeme koristim lieveov drum rack za takve stvari, s malo boljim procesorom mogu se izvuci cuda.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Senior Member
|
![]() Quote:
pa ,da neka bude to pitanje za pocetak...znaci ne znam kako da mapiram da midi okida tacno koji sempl i tacno koju notu kog sempla? prevucem nekoliko semplova u rack i onda...???? radim u frutiju,sto se i vidi http://img19.picoodle.com/img/img19/...1m_e6a9a42.jpg http://img34.picoodle.com/img/img34/...2m_ad5996a.jpg Quote:
znam to pa da,to je ono sto ne znam
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Tebe zanima raspored semplova, recimo po GM standardu?
Mozda ti ova slika pomogne ako je to problem. http://upload.wikimedia.org/wikipedi...ardDrumMap.gif U frutijevom piano roll-u za 10. midi kanal ce ti automatski ispisati sta je sta na kojoj dirci (bass drum, sticks, itd.). |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
kod ez-a je drugacije mapiranje on za hi hat umjesto standardne tri tipke korisii recimo 6.
vasko: drag-uj midi pattern iz ez-a u aranzman i na taj kanal stavi da svira kontakt. u key editoru ces vidjeti koje tipke koristi, na kraju krajeva stavi ga da koristi samo tri (bice drugacije ali ti je makar sve tu) i u kontaktu (ili battery-u) ucitaj semplove koje hoces na te koristene tipke i uala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zelim da napravim studio. | JovaNS | Dizajn i konstrukcija studija | 16 | 03-03-2009 03:38 PM |
kako da napravim mini studio ?? | pinga | Dizajn i konstrukcija studija | 22 | 18-08-2006 04:41 AM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |