Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-01-2009, 04:57 PM   #1
gorjan
Senior Member

Default Avantone CV-12

Zanima me ima li neko iskustva sa ovim mikrofonom, narocito na vokalu i kakvi su utisci...
pozdrav
gorjan is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2009, 09:27 PM   #2
gorjan
Senior Member

Default Re: Avantone CV-12

bas niko nije probao ovaj Avantone?
Neki mi preporucuju i Gefell MT71S, mogao bih da ga pazarim relativno povoljno. Upario bi ga sa UA SOLO610, za snimanje glasa.Sta mislite o Gefell-u?
Old 11-01-2009, 01:13 PM   #3
Monroe/Rampart
Member

Monroe/Rampart's Avatar

pa, tesko da ga je tko probao ovdje jer je dosta rijedak mic u Europi, cak ga i ameri rijetko nabavljaju, iako ga sve vise i vise hvale...jedino kako ti mogu pomoci je da ti posaljem album jednog australskog hip hop benda s lajv instrumentima koji je sve vokale, i pjevane i repane, a i dobar dio instrumenata, od akustara do brassa, snimao s njim i to zvuci jako jako lijepo...
Monroe/Rampart is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2009, 01:58 PM   #4
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Za Avanton ne znam, ali Gefell je poznat i dobar brand, a i cena im nije bas mala, pronalazio sam na internetu i povoljnije cene, ali se radi polovnim micovima pa je uvek problem jer nisi siguran u kakvom stanju ce stici.
Evo sad videh mislim da Artist radi Avanton mikrofone, on je dealer, pitaj uvazenog clana Leshu sa foruma
Braca is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2009, 04:32 PM   #5
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

hallo

mic jos nisam cuo ali je napravijo bum u njemackoj.
morat cu ga naruciti pa da ga cujem.

Pozz
Denis
DeMa is offline   Reply With Quote
Old 11-01-2009, 04:45 PM   #6
gorjan
Senior Member

@Monroe/Rampart , super, posalji mi link na pm da poslusam, bas me zanima.Uspio sam da nadjem par snimaka sa vokalima preko gearslutz-a, meni Avantone zvuci odlicno za te pare

@braca , razmisljam o ovom modelu http://www.mercenary.com/migemts.html , slusao sam neke snimke i to zvuci odlicno. A i po ceni mi je pristupacan, zato bi i voleo da cujem iz prve ruke nesto o njemu,narocito ako ga je neko koristio za snimanje vokala

pozdrav
Old 28-06-2010, 03:39 PM   #7
dreamteam
Junior Member

Odličan mikrofon vi?e srednje klase za relativno malo novaca. Zvuk prilično neutralan. Idealan za glavni mikrofon u kućnom snimanju, ali zanimljiv i za ozbiljnije stvari. Probao sam ga kratko na vokalima, ne boja koliko bi čovjek očekivao od lampa?a takvog cjenovnog ranga. Znam producenta koji ga koristi i prezadovoljan je izborom, iako u arsenalu ima jo? i U-67....
dreamteam is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules