|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Bok!
dakle, u trenutku kad sam odlucio prodati Matrixa 6, krepao mi oscilator (barem mislim da je u njemu problem) Problem se manifestira na sljedeci nacin - svaki 5 voice zvuci kao da je filter otvoren do kraja, bez obzira na ostale voiceove, znatno je glasniji i ne pokazuje neko pretjerano postovanje prema envelopama. Oscilator, jel da? Ono sto me zbunjuje je da postoje neki patchevi gdje se problem uopce ne primjecuje, a nisam uspio pronaci neki pattern u tome - nije do filtera, nije do unisona, nije do balansa oscilatora, ni do envelopa... ne kuzim. Zna li tko koliko bi kostao popravak, i tko bi ga u Hrvatskoj znao obaviti? Puno hvala na dijagnostici i savjetima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Member
|
![]() Quote:
tja, matrix6 ima popriličnu reputaciju kvarljive robe ... pozdrav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
@silicone:
ako misli? da popravlja? juno, imam ja dobrog majstora u Beogradu, a i moguće je naći delove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
ma baci ga u kantu ! izacice te popravka i delovi vise nego sto bi mogao da dobijes novce za njega
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
meni mirisi na CEM3372 voice processor . to je filter i vca zajedno. ako ne radi vca onda envelope ne djeluju. to sto je glasniji i otvoren do kraja zvuci kao filter. CEMova 3372 ima za kupiti. i nisu skupi. jer ih ima podosta za razlku od starijih CEMova. tesko da je crko JEDAN oscillator. jer su to DCOi, ondosno analog waveshaperi kroz koje svira digitalni counter. nema tu DACova, odn. PCM playbacka. druga tehnologija. isto tako nema "voiceboardova", pa tako ni u Junu60 nema voiceboardova. druga ideja koju imam je da probas kontaktirati Don Solarisa. on je imao do nedavno MAtrix 6R, mogao bi znati vise o tome, a i povremeno se bavio popravcima. ili na PM ili na mail. nema ga bas na rumskom u zadnje vrijeme. u svakom slucaju ne treba bacat na smece. silikon , napisi mi detaljnjije sto te muci sa Juno60.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
@Cluster-problem je slichan kao i sto kolega ima sa Matrixom... Prilikom sviranja nekih patcheva (a sad je pochelo i skoro kod svih) svaki 5. chini mi se ton se odsvira skroz bez envelopa, znachi samo se chuje "ping", a sviram pad sa velikim releaseom...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Stigo Oberheim OB-X !! | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 10 | 15-11-2008 02:42 AM |
Oberheim OB3 | on Lord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 23-10-2008 04:38 PM |
oberheim OB-X | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 26-12-2006 03:31 AM |
Oberheim OB12 | Starter* | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 04-07-2005 07:20 PM |
Oberheim OBXA mp3 | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 15-06-2005 03:54 AM |