|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Bok ljudi.
Ovak, radim u Ableton Live-u. Kada snimam elek. gitaru javlja mi se ?um, brum, krčanje. Nisam ziher da li je do git ili pojacala, nebitno. Zelim da to nestane. Trazio sam nesto tipa noise red. ili normalize al nema nista n slicno. Dal postoji neka ocita fora ili jednostavno "prpat" po equilaizerima i namjestit neku freq..? Nekad davno sam cuo neku foru tipa usnimit u drugi kanak samo taj ?um, pa ga onda dodat tj oduzet u glavnom. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Pa na to foru i radi Noise Reduction, ja bi ti savjetovao da probas rijesit taj shum radije prije neg ga snimis, noise reduction zna stvoriti poprilicno umjetni sound.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Nađi uzroke i otkloni ih!
Sve drugo je nepozeljno i batali takve postupke. Posudi, promjeni samo za probu, drugu gitaru, pojacalo (ako sumnjas u njih), a najprije provjeri kablove, kontakte, potove, ... Ne poznajem Abletone, ali ako na kanal na koji snima? stavlja? odmah ne?to kod samog snimanja, mo?da provjeri i latenciju. O tome će ti vjerovatno vi?e napisati foruma?i - profi snimatelji, kojih ovdje ima podosta. PoZzzz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Summa summarum: reši problem pre snimanja, kao što je već rečeno. Pozdrav P.S. Normalize nema nikakve veze sa onim što tebi treba. P.P.S. Noise reduction se u principu koristi kada raspolažeš snimkom koji nije mogao da bude bolji nego što jeste. U tvom slučaju, siguran sam da može bolje.
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 08-09-2008 at 05:09 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
ja sam uspešno skidao brum sa aktivne akustične gitare sa Z-noise od Wavesa. Nisam primetio ništa od negativnih posledica.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
VIP Member
|
![]()
Ma u pravu si ti (donekle). Meni samo nije jasno za?to bi neko trebalo da pribegava NR-u, ako je moguće snimiti signal bez bruma? Nije li lak?e re?iti problem u startu, umesto svaki put posle snimanja prolaziti kroz proceduru uzorkovanja bruma...
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
neka proba malo bufer da poveca
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
uvešću kategoriju "ban zbog lupetanja". Kakve veze ima broom sa bufferom, da mi je majke ti znati??
@awacs jes, al ponekad studijski taximetar neumorno kuca, što mi ne ostavlja mogućnost da na sred termina uzmem da nabijam novu sondu za uzemljenje u zemlju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
kolika im je plata?
![]() valjda je veoma bitno... kablovi valjda... toga se svakako treba rijesiti a ako skidas prevelik brum ili shum zaista dolazi do gubitka cak i sa dobrim alatima poput izotope rx... |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ovomesečni noise destruction dj set... | DADDY Z | Promocija radova | 3 | 12-07-2009 07:50 AM |
noise d'n'b | noonchaka | Promocija radova | 3 | 18-05-2009 10:41 AM |
-=How to make a noise=- | ProkDu | Tutorijali | 16 | 15-03-2005 02:41 AM |