|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
...ovako...prijatelj mi zeli kupiti neki preamp ili procesor za death metal svirku...za sada ima jcm 900 + 4x12 marshall box, sta je mislim ok za pocetak, al je sirova lampa (sta nije lose)...gitara je bc rich (srednja klasa, ne ona od 1700 kn)...sad ga zanima sta mu triba da dobije "oni pravi" death metal zvuk sta ima i dubokih koji predu i visokih koji rezu, i sustaina pravog, i masti od lampe itd da ne nabrajan..uglavnom pitanje glasi...dali da ide na procesor (digitaliju) rack ili podni, da ide na tube preamp, dali da minja magnete na gitari...uglavnom zanima ga zvuk od kanibala preko safokacije do vital remainsa...ili van ga death metal...jednom smo probali carvin x quad i bilo je skroz dobro, al nema footswitcha za njega pa je otpao...ako netko moze preporucit nesto bili bi zahvalni..pozzz
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Neka potra?i preamp/procesor sa lampama(preporuka),e sad dali podni ili rack njegova ?elja ili mogućnost izbora(koliko je spreman platiti također).Dobri magneti(EMG,DiMarzio,Seymour Duncan,Gibson,Barden....itd)nisu na odmet....
Digitech(GSP serija),Rocktron "Prophesy" recimo ...podni procesori ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Chekiraj Elektro harmonix pedale, imaju bizarno dobrih modela, imas i videose na sajtu pa poslusas i kako zvuchi. Sta vise, mislim da ti je to naj bolje resenje, za te novce koje bi dao za neki Digitech uzmes 2-3 brutalne pedale i da te bog vidi i pomiluje
![]() Evo ti link http://www.ehx.com/2008/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Pedala poreda Marshalla? Fuj.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
Ote mi rijec iz usta. Pored takvog pojacala da ganja neke procesore, zujalice, pedalice...bezze
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Junior Member
|
![]()
pa pedale ga ne zanimaju bas...mislim da bi isa na rack shemu (do nekih 6000 kn)...jel itko zna ista o theta preampu (koristi ga oni iz necrophagista i ima mi dobar zvuk)...al nigdi nisan nasa neko predstavnistvo...ili sta mislite o engl 530 npr...sta se tice marshalla on je pravi, al nije bas death zvuk...po meni je to savrseni rock zvuk...al jos uvik rock (eventualno heavy)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Sto ce mi Google za Tube screamer? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
Pre par meseci bio sam kod svojih drugara u prostoriji za vezbanje... Oni smrt metalci, 7zicane gitare, urlanje i sl.
I sad, u prostoriji izmedju ostalog stoje ENGL Fireball i Madison Divinity pojacala, znaci extremno hi gain, a pored stoji jedna old school Marshall glava i skuplja prasinu. U trenucima dosade odlucismo da probamo Marshalla drajvovanog sa Maxon Tubescreamerom... Ono se toliko DRALO, ja nisam mogao da verujem! ![]() Nisam neki ljubitelj Marshalla za hi gain svirku, ali sam toga dana promenio misljenje! ![]() Ne znam zasto sam ovo ispricao, ali ne moze da skodi! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
DEATH MATCH Bastion/Novi Sad 24.04.2009. | DADDY Z | Promocija radova | 7 | 24-04-2009 03:24 PM |
Shumadijski metal! | yechmeny | Promocija radova | 9 | 09-08-2006 10:31 AM |
gitaru u preamp ili pedale u preamp? | Sleepgolfer | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 31-05-2005 02:03 PM |