Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere...

Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-11-2007, 12:08 AM   #1
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Default Kako dozivljavate nadahnuce?

Da li kao licnu introverciju i plod licnog sklopa , koncentracije.....okolnosti....talenta.....

Ili kao posetu neke sile koje se javlja u vama ili oko vas... kao dar....privilegiju koju niste sami zatrazili....

Kako objasnjavate fenomen da sami nemozete dozvati nadahnuce....
vec to nenadano dodje....?
I pojavu da sve ostavite u tom trenutku i zurite zabeleziti dok ne iscezne intenzivno osecanje prisutnosti jakog dozivljaja ideje?

Da li imate osecaj nemogucnosti definisanja porekla ideje ili znate da se to iznedrilo bas iz jakog svesnog procesa.....tj. da li vam se nekad cini da je ideja dosla iznenada odnekud...
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2007, 05:11 PM   #2
cAAc
Banned

Default Re: Kako dozivljavate nadahnuce?

...okolnosti
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 13-11-2007, 06:52 PM   #3
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

kad se ovaj topic prebaci u kutak za to predvidjen mozda se neko i oglasi...

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2007, 12:33 AM   #4
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Mudro zboris Anita ...
al majka mu stara valjda ima jos neko ....

Uzgred bas je interesantno proveriti ....he he....mislim to dal' je samo za tebe i mene
Old 14-11-2007, 03:32 AM   #5
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

broj1 nadahnuce dolazi mi u snu. svi znamo taj fazon - sanjas najperfektniju melodiju, savrsen aranzman, produkcija sve dreampop. kao u snu. kod ovoga imam problem da me mrzi da ustanem i zabelezim a ako ipak ustanem, svaki pokusaj da se pesma iz sna prenese u javu ostaje osudjena na krah... prosto nije vise to to. sta vise bude dno svog dna. BURns like HellFIre!!! mislimm onno, bolje da nisam nista ni sanjao, samo se dzaba izbedacim

level 2 fazon je kad si u gradu i iz cista mira krenes da pevusis savrsen refren i savrseno sve, ali jebiga nemas rekorder bas u tom momentu pa onda zaboravis dok se vratis kuci

jel vidite vi to kakav je ovo svet torture?

najbolje melodije mi dodju kad sam smoren od zivota, nista mi nije vise vazno i onno, snimim na bum bum za sat vremena i ispadne hit

znaci samurajski fazon... sto si svesniji bilo cega, vise se uplasis pa se onda lose boris

eto,taj fazon
InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 14-11-2007, 03:57 PM   #6
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

Quote:
da ne zvucim ko ekstrem....sad pisem textove za pesme ...i onda kad zaista imam sta da kazem....onaj osecaj kad posle hiljade casova ispitivanja nekog dela zivota.....izadjes iz laboratorije noseci sve u jednoj recenici....
jos ako donosi mir.......prava milina
Evo citiram sam sebe iz drugih postova ebga

Quote:
a sto se belezenja ideja tice preporucujem...
uzmes mp3 player koj ima mic i kad god i gde god da si otpevusisi u njega sve sto ti padne napamet...solo...bas liniju...glavnu melodiju...varijacije na vec postojecu....pa cak i ritam...ili izrecitujes stihove....i jos pre svakog take-a kazes sta ti je sta i za sta....posle prebacis na komp u foldere po datumima unutra nazoves fajlove kako treba i posle krknes u winap slusas i pretvaras u midi razradjujes aranziras itd.
malo je off al evo
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules