|
Ogi Radivojević Producent, aran?er, dirigent,orkestrator, pevač perkusionista, umetnički direktor, jedan od glavnih članova Bregovićeve live-act ekipe, internacionalni saradnik većine dobro poznatih umjetnika (Iggy Pop, Ofra Haza, Jorgos Dalaras, Cezaria Evora (Capo Verde) itd...), ali i samostalni stvaraoc (Hajde Cico sa Albuma "U tebi kad me ima" jedan od najpoznatijih hitova) razgovara sa vama na temu muzicke produkcije... |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Zanima me da li okolina (prosječan puk, susjedi, rođaci... ) cijene ono ?to radi?? Nije bitno da li im se sviđa i da su upućeni u svaki detalj, no ako znaju da od toga solidno ?ivi?, da li ti je ikad bilo upućeno pitanje: "Kad će? pronaći PRAVI POSAO?"
Arsen Dedić je to do?ivio... Jimmy Smith... i mnogi drugi... pa evo, zanima me i stvar kod tebe, posebice kako si na takve stvari reagirao kad jo? nisi bio tu gdje jesi. Ne moram spominjati da to i ja do?ivljavam, jer ja nisam postigla toliko mnogo da se mogu uspoređivati.... ali nekad me to manje ili vi?e ljuti. U početku mi se činilo da je problem u količini zarade... onda počne? odlično zarađivati i to se vidi... ali uopće nije va?no ?to zarađuje? (u prosjeku) 4,5 puta vi?e od neke prodavačice... ona ima PRAVI posao... a ti (ja, oni) nema?. ![]() __________________________________________________ ______________________ Zanima me i mi?ljenje SLOWSTAR-a na ovu temu... a i svih vas koji ?ivite od svoje glazbe, a da uz te prihode ne radite i neki "pravi" posao. |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
posto si na kraju trazila odgovore i od nas ostalih, evo...
na svoju srecu, cin san zavrsija srednju skolu, pocea san svirat za novce i uvik san ima placu vecu od roditelja koji su radili 'prave' poslove... sad mi je rata kredita za stan osjetno veca od prosjecne place u hr pa mi ljudi ne kljucaju po glavi... jedino mi neke (ja mislim-zavidne) kolege znaju koji put prigovarat i rugat se jer sviram ultra zabavnu glazbu (ala stavros, jole i slicni huljicevci) na klavijaturi u duo (a inace sam gitarist). naravno, gotovo svi su me, u neko drugo vrijeme) molili da ih uvalin negdi u slican dir... dakle, to je jedino negativno iskustvo koje ja imam, a dolazi od strane kolega glazbenika...?!? dosta ljudi s kojima sam suradivao u raznim projektima (da se 'otusiram' od gaze i da ne zaboravim koliko gitara ima zica) su imali takve probleme, ali ja mislim da je to iskljucivo zbog toga sto svojim muziciranjem ne zaraduju dovoljno novca da bi im se tako 'nestabilan' posao isplatio. |
![]() |
![]() |
#3 |
VIP Member
|
![]()
Labrys... stvar je u tome da je sviranje gaža... ustvari daleko sličnije "pravom poslu", nego kad živiš od SVOJE glazbe i svojeg stvaralaštva.
Znam neke ljude koji sviraju cijeli život gaže i uplaćuju si staž, mirovinski i sve... Imaju stalne gaže u nekim restoranima i to je to. Prilično safe situacija, gotovo koliko i "pravi" posao. |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
o-pa-la, cenzura...
|
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
pa, neko mi je izbrisa post od pola strane...
|
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |