Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Recenzije

Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-09-2007, 08:25 PM   #1
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default VIFA Pico- Lino

Ponet skorasnjim dogadjajim vezanim za ove male cudotvorne zvucne kutije otvaram ovaj topic sa zeljom da svi koji su culi ove kutije kazu svoj komentar, i da oni koji zele da ih cuju dodju u priliku da sednu pred iste.
Otvoren poziv za sve koji zele da cuju i komentarisu.
Attached Images

Last edited by Moritz; 08-09-2007 at 08:27 PM.
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2007, 08:52 PM   #2
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Default Re: VIFA Pico- Lino

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Ponet skorasnjim dogadjajim vezanim za ove male cudotvorne zvucne kutije otvaram ovaj topic sa zeljom da svi koji su culi ove kutije kazu svoj komentar, i da oni koji zele da ih cuju dodju u priliku da sednu pred iste.
Evo ja bih da pitam......
Kako se kotiraju u odnosu na Adame, Krk-ove itd cenovnog ranga do 700 eur.
Isplati li se vise uloziti u njih ili gorepomenute trzisne modele......
Bas nesto razmisljam o nekoj Bozo + ns10 varijanti, moze li mozda VIFA da posluzi bolje.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2007, 09:39 PM   #3
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Jedino po cemu ne mogu da se porede sa gorepomenutim modelima jeste sama snaga koju mogu da proizvedu ( to kazem za stari tip drajvera), novi PIcoLino II mi jos nije stigao tako da ne mogu da kazem da li je ista stvar i tu, mada napominju da je povecana snaga samih drajvera kao i frekventni opseg.

Licno, definitno bolje uloziti u kombinaciju sa Vifama, ali opet zavisi kojom vrstom muzike se bavis i koje su ti potrebe po pitanju snage, prostora ...itd.

Idealne su za :
  1. slobodnjake koji cesto miksaju po drugim studijima
  2. male prostore, i sto je bitnije prostore koji nisu akusticki tretirani sto je vecina studija kod nas ( dakle sobe)
  3. kao drugi par uz vece kutije ( zapravo idealne )
Danas mi je stiglo BoZo A1802 pojacalo za Vife i sve sto mogu da kazem je da mi se otvorilo pred ocima. Nesto sto je bilo prilicno dobro postalo je fenomenalno. Jednostavno treba cuti....
Vrlo smelo mogu da kazem da je u klasi PMC-a, da budem precizniji pokazale su se ( po meni, i to jos stari komplet sa Yamah A100A pojacalom) mnogo bolje nego PMC DB1 sa Flying Mole pojacalom.
Old 08-09-2007, 09:56 PM   #4
sasaristic
Senior Member

sasaristic's Avatar

Quote:
Jedino po cemu ne mogu da se porede sa gorepomenutim modelima jeste sama snaga koju mogu da proizvedu ( to kazem za stari tip drajvera), novi PIcoLino II mi jos nije stigao tako da ne mogu da kazem da li je ista stvar i tu, mada napominju da je povecana snaga samih drajvera kao i frekventni opseg.

Licno, definitno bolje uloziti u kombinaciju sa Vifama, ali opet zavisi kojom vrstom muzike se bavis i koje su ti potrebe po pitanju snage, prostora ...itd.

Idealne su za :
  2. male prostore, i sto je bitnije prostore koji nisu akusticki tretirani sto je vecina studija kod nas ( dakle sobe)
  3. kao drugi par uz vece kutije ( zapravo idealne )
Danas mi je stiglo BoZo A1802 pojacalo za Vife i sve sto mogu da kazem je da mi se otvorilo pred ocima. Nesto sto je bilo prilicno dobro postalo je fenomenalno. Jednostavno treba cuti....
Vrlo smelo mogu da kazem da je u klasi PMC-a, da budem precizniji pokazale su se ( po meni, i to jos stari komplet sa Yamah A100A pojacalom) mnogo bolje nego PMC DB1 sa Flying Mole pojacalom.
Zvuci interesantno....mozes li jos samo da mi kazes sta se kupuje (i gde) a sta ide diy.
sasaristic is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2007, 10:23 PM   #5
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Obe verzije sam nabavio u Nemackoj, za sada nova verzija jos ne postoji u gotovom kitu nego kupujes komponente zasebno sto malo otezava stvari ako nisi vican tome.
Stara verzija je bila oko 80 do 90 eura po komadu u kitu, sa tim sto si i tu mogao da uzmes drugaciju zavojnicu od one koja je bila u kompletu.

Gruba racunica za nove Pico Lino II je oko 350 eura sa drvetom ( gotovim kutijama koje sam sklapas) i ozbiljnom Mundorf zavojnicom koja po komadu kosta 50-55 eura, sam drajver koiko sam danas saznao je negde oko 50-60 eura zavisi gde se kupuje, farbanje i ostalu kozmetiku radis sam.

Mislim da bi Boggy mogao da kaze gde se kod nas i po kojoj ceni mogu kupiti komponente, i sve sto se tice ostalih saveta oko izgradnje

Koliko mi je poznato www.dayens.co.yu je zastupnik Vifa i Mundorf-a , cene ne znam i dali imaju nove drajvere takodje ne znam.
Old 08-09-2007, 10:41 PM   #6
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Da, verovatno se svi delovi osim drvenarije i apsorpcionih materijala mogu nabaviti u Shabackom Dayens-u (kontakt osoba je Dejan Dobrin). Treba samo proveriti radnim danom da li ima komponente na stanju.

Sto se tice "drvenarije", probacemo da ukljucimo jednog od stolara koje poznajemo, ne bi li mozda olaksali izradu kutije i pristojan finish.

Takodje, planiramo da proverimo izvodljivost zamene internog damping materijala azmafonom, i resavanje detalja oko montaze i fiksiranja (azmafona).

Drugim recima, nastavicemo da podrzavamo Pico Lina i prilagodjavamo ga nasim uslovima, koliko god budemo imali vremena i mogucnosti za to, kao i do sada.

EDIT:
Naravno, sve ove akcije cemo raditi sa kolegom Moritzom i svim drugim poshtovaocima i ljubiteljima Pico Lina, u onoj meri u kojoj nam svima bude vreme dozvoljavalo.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2007, 11:41 PM   #7
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

Quote:

Idealne su za :
  3. kao drugi par uz vece kutije ( zapravo idealne ) ili za pocetak jedini par (nadam se da ce se neko vec sloziti sa ovom konstatacijom posto ih sam mortiz ima kao jedini par tj main monitore)

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 08-09-2007, 11:57 PM   #8
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Ajd dok ne dodju prave pisane recenzije, odnosno utisci slusalaca,... da navedem samo neke detalje oko konstrukcije ovih DIY monitora.

1. Monitori su konstruisani na osnovu "full range" drivera, tako da su "jednosistemski"... znaci prakticno skretnicu nemaju, u smislu pod kojom skretnicu dozivljavate iz casopisa i broshura. Postoji samo pasivni EQ koji poravnava zaostale "neravnine" u odzivu.

2. Bass ekstenzija je uradjena na principu Transmission Line (slicno PMC) i ovaj monitor iako ima malen drajver svira "neocekivano" nisko... nismo ga merili...

Principski sve sto se moze reci za Auratone, vazi i za Pico Lino, osim.. sto je konstrukcija transmission line a ne kompresiona... kao kod auratone... ali za obe je zajednicki "single driver".. odnosno jedna zvucnicka komponenta...

Ostale razlike i karakteristike je bolje da iznese neko ko bolje cuje od mene i bavi se muzickom/audio produkcijom...

DA, uzmite u obzir da su Mundorf komponente ipak nesto za cim NE posezu tako OLAKO veliki i cenjeni proizvodjaci pogotovo za male zvucnike.. (mislim fizicki male...) tako da je ovo bas redak slucaj da neko stavlja Mundorf u ovakve malisane... kvalitet je drugaciji, razlike se cuju, ali nisu OSNOVA zvuka ovih malih monitora.. pre "jagoda na shlagu"... doduse malo skuplja .... prakticno ovaj tip komponenata za pasivnu skretnicu necete dobiti cak ni u nekoliko puta skupljem monitoru ove velicine ili vecem... to se jednostavno ne isplati velikim proizvodjacima, i to mozete priustiti sebi ili ovako, DIY ili da kupite monitore za koje ZNATE da su koriscene bas ove komponente.. odnosno neko je to eksplicitno naveo.

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 09-09-2007, 10:20 AM   #9
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Alavuk , Kejkz, Analog...ajmo sa komentarima .
Za, protiv, valja ne valja, utisci bilo kakvi.
Najavljuje se jos ljudi koji ce doci da cuju ali za sada vi ste jedini forumashi ( osim Bitcha za kojeg se nadam da ce se oglasiti kad nadje vremena ) koji ste imali priliku da ih poslusate. Bez ustrucavanja raspalite .

Model drajvera je Vifa 9 BGS 119/8 ( Pico Lino mk II drajver je bele boje)

Ovo su fotke iz nemackog casopisa koji izlazi dvomesecno, ovo je samo za prvu informaciju da vidite unutrasnjost i neke podatke vezane za drajvere.
Imajte na umu da je navedena cena za zvucnik u kitu minimum minuma, i buduci da jos nije zvanicno pocela prodaja u kitu to je samo orijentaciono koliko mozete da ocekujete (ab- pa na dalje)
Mene licno jedan drajver i zavojnica kostaju 120 eura za nove PC mk II
Attached Images

Old 12-09-2007, 03:57 PM   #10
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Quote:
Ti to nazva malim zvucnim kutijama. Salim se naravno, zvucnik je mali a kutija je ogromna.Predpostavljam sta moze da pruzi, voleo bih da me iznenadi. Ajde da cujemo ako se moze.
LACKY is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules