|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Vozdra, svima, kao sto primjecujete nov sam na forumu, prvi mi je post. Procitao sam veliki broj topica i uz to mnogo naucio.
A sto se ustvari javljam? Procitao sam takodjer da cjenjeni clan foruma perun stoji iza aranzmana Djogani Fantastiko! Nemogu da sakrijem da sam odusevljen, moze se reci, cjelim albumom. Dali je to previse da se otkrije nesto od upotrebljenog sto se tice produkcije tog albuma, evo recimo onaj karakteristican pocetak od "Ozeni me",kakav je to zvuk? Da me nesvhatite pogresno, muziku djelim u dobro(=svidja mi se) i losu(=nesvdijda se MENI); znaci veoma subjektivna stvar. Volim diametralne muzicke zanrove kao sto su recimo zvuk jednog Stevie Ray Vaughan-a, preko Timbaland-ovog zvuka/beat-a pa do Djogani-a! Zahvaljujem se unapred za sve konstuktivne komentare! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Bio Perun ili ne, to je jako dobro u svom zanru, a Djogani je x puta bolji, originalniji i interesantniji od raznih Luna i slicnih.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Da, dobar je Djogani....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]()
Sta da kazem, svidja mi se i Luna, koji su takodjer na listi klijenata "Atelje Trag". Imaju nekako onaj karakteristican "piscavast" zvuk, recimo kao sto je vec u gore pomenutoj pjesmi "Djogani-Ozeni me"(uopste na zadnjem albumu) a isto tako i u "Keba-Ti hodas sa njom"! Inace spadam u grupa koja se vise pali na aranzman/muziku nego na tekst. Ako se nevaram mislim da AVaX koristi Virus-a na nastupima Djoganija, a mislim da je i laptop na upotrebi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Opet, hvala ti na lepim recima, postovacu neko svoje vidjenje price kasnije. Bez obzira na sve, jako dugo radimo aranzmane i produkciju za njega, jedan je od najprivrzenijih nasih klijenata jos od 1998., ali opet, ne bih previse zalazio u produkcijsku pricu, mozda nakon sledeceg albuma, pa... vise cu opisati taj aranzmanski deo, "overall" utisak i pristup njegovim albumima kao necemu sto moze i mora da se emituje i proda, a pritom zadrzi neki deo dobre energije koja uvek, uglavnom, postoji. A i sami po sebi dizu ne tako malu prasinu vec preko 10 godina. Na kraju, sve je stvar ukusa, zar ne!? I sve je to posao, uglavnom. Jos jednom dobrodosao i pozdrav! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
pogresno sam se izrazio, upravo me najvise i interesuje taj aranzmanski dio. Mislim da se upravo ti aranzmani isticu, razliciti ali ipak imaju nesto svoje, nesto prepoznatljivo. Zahvaljujem se unapred za javljanje i rado ocekujem komentare na aranzmane i utiske opcenito. Obecava da bude zanimljivo! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Posto nisam bas neki fan Djoganija i nisam ga se previse naslusao interesuje me dok si radio muziku za njega da li ti je ikada palo na pamet da mu uradis neku ozbiljniju pesmu, mislim ne tako jako komercijalnu i neku sa iole ''normalnim'' tekstom. Ne pocenjujem tvoj rad nego me to stvarno interesuje. Da li bi to upste imalo prodju kod nas?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ok, ne znas njegov opus, ali bilo je na prvom albumu sa Vesnom i na pretposlednjem... par pesama, tj. dve koje su za to vreme bile jako zanimljive, generalno, cak i zvucno... "prekinimo ovaj film" i extended verzija... I "nevidljiva", na ovom drugopomenutom gde je "na silu" itd. To su dve jajko dobre stvari, dobro rade... E sad, Vesna je tu, kao i uglavnom, polovicna, nista novo. Bilo je par jako dobrih BALADA koje smo radili sa njima, ali nikada nisu ugledale svetlost dana, iako u fulu snimljene i uradjene, jer su po Djoganijevoj proceni bile nedovoljno komercijalne! Eto, nadam se da sam ti odgovorio na o0ba pitanja!? Pozdrav. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
P.S. za Disco Violence-a... Imaj u vidu da Djogani (sem albuma "Na silu", gde smo mi sve radili), ceo posao deli uglavnom na "nas" i Kobca i Kona. Dakle, uglavnom 50-50 ili malo jace u nasu korist na poslednjem.
Mi nismo radili "Cekaj me kod kolima" i ovo "Tata...". Toliko! Pozdrav. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tekstovi aranzmani za pesme | STUDIOTON | Pricaonica | 6 | 30-10-2009 08:19 AM |
Ovo je produkcija | LACKY | Pricaonica | 7 | 26-06-2008 08:26 PM |
Reprezentativna HC produkcija | OFF | Razno | 42 | 23-01-2007 07:18 PM |
-=Aranzmani=- | ProkDu | Vlado Georgiev | 2 | 25-02-2005 06:40 PM |