|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ovako...Imam od preamp-a VoiceMaster Pro i M-Audio Tampa a od mic-a SE z3300a , se z5600a i kad snimam vokale stalno mi se cuje prejako slovo "s" "c"...
Pocetnik sam u tome pa neznam kako da rijesim taj problem... Pa vas molim da mi kazete sta da od softwera (i kako) i opreme kupit da rijesim taj problem??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
http://www.audio-electric-shop.de/sh.../Samson-01.jpg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Donedavno sam to skidao sa Waves RDeesser-om i bilo je kako-tako.
Prije par nedjelja sam probao sa ukljucim Deeser sa VoiceMaster Pro i da vokal usnimim sa istim i to je problem rijesilo takoreci u potpunosti. ![]() Cak i pri ekstremnom tresholdu "gusenje" sibilanata ne smeta previse(ono kad ga povuce pri pojavi istih).Naravno,za pravi rezultat dovoljan je umjeren tresh.Recimo,obje kontrole na 3 sata otprilike(moze i 15 casova).
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Jedno od resenja je da izmaknes mikrofon pod uglom od 45 stepeni.
Za plozive (p, b ...) ti vec treba depoper, a to mozes napraviti i od zenske najlonske carape. ![]() Naravno sve se moze srediti i softverski ...
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 04-02-2007 at 07:23 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Pa isti je materijal u pitanju, samo sto ovaj pop filter fabricki izgleda lepse.
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Stavi ruku ispred usta i izgovaraj neka slova, pa onda izgovori p i b. Osetices kako ti vazduh "izleti" iz usta prilikom ta dva glasa. Taj vazduh udari u membranu i napravi prevelik pomeraj membrane. Razvuci carapu i stavi je izmedju usta i ruke, pa ako ne bude bilo tolikog udara vazduha, onda znaci da ce da radi i sa mikrofonom, nebitno dali je dinamicki ili kondenzatorksi. Kondenzatorski su osetljiviji, ali na male promene, a ovo je najveci udar vazduha koji mic moze da dozivi tako da ce ga registrovati i najgori mikrofon. Neka neko sa vise iskustva kaze coveku, ja ovo samo teorijski znam, mada mi je skroz nemoguce da nije isto i u praksi ![]()
Ej, Ljubice, Ljubice, grudi ti, Ljubice, kao haubice! ![]() Last edited by SumAnuT; 04-02-2007 at 08:44 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() Da li postoji neko drugo rijesenje npr. da kupim neki dinamicni procesor sa deeserom .... da li bi mi to rijesilo problem? Ili nesto drugo? Ako mi imate sto preporucit do 1000e.... Hvala ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
"LIQUID Mix + PowerCore element" PROBLEM | X_curve | DSP forum | 9 | 12-12-2007 05:43 PM |
Veliki problem sa "SX3" !!! POMAGAJTEEEEE! | Patalo | Audio Software | 27 | 07-07-2005 11:17 AM |