Go Back   Rumski Forum > Rumski > Predlozi i sugestije

Predlozi i sugestije imate ideju kako da www.rumski.com ucinimo boljim? Recite...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-12-2006, 04:03 PM   #1
AcaHari
Member

AcaHari's Avatar

Default Nesto o pirateriji

Sto se mene tice sigurno sam protiv toga, da se ne hvalim koliko je snimaka iz mog miksera otislo na nosace zvuka a da zutu banku nisam dobio, ali mislim da bi barem na ovom Forumu mogla da bude izuzeta literatura, posto kod nas ne postoji niti jedna valjana knjiga.Zamolio bih moderatore i administratore ovog Foruma da to razmotre, unapred hvala.
AcaHari is offline   Reply With Quote
Old 27-12-2006, 05:50 PM   #2
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Nesto o pirateriji

sve lepo pise u pravilniku o pirateriji

i knjige su autorsko delo zasticeno zakonom.
naravno, niko nikog ne sprecava da skida takve fajlove ako zeli, ali je to na ovom sajtu zabranjeno.

nije zabranjeno pominjanje takvih knjiga, ali su direktni linkovi na forumu zabranjeni.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 28-12-2006, 07:23 AM   #3
AcaHari
Member

AcaHari's Avatar

Quote:
Originally Posted by lesha
sve lepo pise u pravilniku o pirateriji

i knjige su autorsko delo zasticeno zakonom.
naravno, niko nikog ne sprecava da skida takve fajlove ako zeli, ali je to na ovom sajtu zabranjeno.

nije zabranjeno pominjanje takvih knjiga, ali su direktni linkovi na forumu zabranjeni.
Roger
Old 13-03-2007, 10:57 PM   #4
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Ja se ipak ne bih slozio. Izmislite neki stos tipa "mora se izbrisati u roku od 24h", jer, ruku na srce, koliko bi danas manje strucnjaka bilo kod nas da nije te piraterije. Jedan primer su knjige, drugi recimo papreno skup software (poput Nuenda, ProToolsa ili Premiera...).
Old 13-03-2007, 11:19 PM   #5
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

mislim da ima dovoljno "takvih" sajtova, rumski bi trebao da bude malo ozbiljnije mesto.
Old 14-03-2007, 09:01 AM   #6
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

OK, jel to podrazumeva da ne smeju da se stavljaju linkovi za download tih knjiga ili samo da na rumskom ne sme da se postavi?
Old 14-03-2007, 12:51 PM   #7
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Quote:
Originally Posted by AcaHari View Post
mislim da bi barem na ovom Forumu mogla da bude izuzeta literatura, posto kod nas ne postoji niti jedna valjana knjiga.
U potpunosti se slazhem i podrzhavam takvo razmishljanje.

No kad ima volje - ima i nachina!

Otvorish topic i napishesh da imash jedno interesantno shtivo o (npr.) masteringu (bez naziva i imena autora) i ako nekoga zanima neka ti poshalje mail adresu na PM. Linkove poshaljesh samo chlanovima za koje znash da su aktivni na forumu, a sam forum nema veze sa download-om fajlova.

Jest da to uzme malo vremena, ali tako je ovca sita a chovijek je chovijeku vuk

Inache... ako knjiga nie izdana kod nas ne vidim ni pravnog ni etichkog temelja za tako decidirano NE! Ljudi napishu knjige da bi ih drugi ljudi chitali, a na ovaj nachin se to sprjechava. IMO, od toga ni autori, ni chlanovi foruma ni moderatori nemaju nikakve koristi.

Jasno ovo je samo moje osobno mishljenje. Forum nie ni drzhavna ni socijalna ustanova i vlasnici foruma nisu duzhni imati nikakvo obrazlozhenje za pravila foruma. Kome ne odgovara - shiroko mu polje! Ali ako vech postoi obrazlozhenje onda je ono podlozhno kritici.
Old 14-03-2007, 06:20 PM   #8
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Sto se mene tice, najbolje je napraviti kompromis. Znaci ne prekrsiti zakon o pirateriji, a opet otvoriti put ka download nekih korisnih knjiga...
Old 14-03-2007, 06:47 PM   #9
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

koliko znam, pre nego sto sam se ovde registrovao, vlasti su kontaktirale administratore foruma nakon donosenja zakona o pirateriji i otuda i ovaj pravilnik na rumskom.

neka me neko ispravi ako gresim..
Old 14-03-2007, 09:30 PM   #10
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Ozbiljno? Boodale... No dobro, ja iskreno zelim da ovaj forum u muzickom domenu na Balkanu treba da bude u nivou sa Doom9.org koji se bavi tematikom obrade videa i na svetskom je nivou. Tamo se pravilnici (posebno taj o pirateriji) itekako posuju. Medjutim, sve je to super, ali, iskren da budem, ne bih voleo da ovaj forum bude robotizovan kao doom9. Evo jednog interesantnog primera:

kad sam otvorio tamo temu pod imenom "happy new year", jedva da je par ljudi odgovorilo, i to im je trebalo par dana. Uz napomenu da su to uglavnom bili noviji clanovi ili opusteniji ljudi, NIJEDAN MODERATOR ILI ADMINISTRATOR SE NIJE OSMELIO DA CESTITA NOVU GODINU CLANOVIMA FORUMA!!! E to je za mene jedna velika SRAMOTA!

Sta hocu da kazem, moramo da budemo flexibilni, a ne da funkcionisemo po onom americkom fazonu "it is not my business".

Last edited by dexyco; 14-03-2007 at 09:38 PM.
dexyco is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules