Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Predlozi i sugestije (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=104)
-   -   Nesto o pirateriji (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16434)

AcaHari 27-12-2006 04:03 PM

Nesto o pirateriji

Sto se mene tice sigurno sam protiv toga, da se ne hvalim koliko je snimaka iz mog miksera otislo na nosace zvuka a da zutu banku nisam dobio, ali mislim da bi barem na ovom Forumu mogla da bude izuzeta literatura, posto kod nas ne postoji niti jedna valjana knjiga.Zamolio bih moderatore i administratore ovog Foruma da to razmotre, unapred hvala.:)

lesha 27-12-2006 05:50 PM

Re: Nesto o pirateriji

sve lepo pise u pravilniku o pirateriji

i knjige su autorsko delo zasticeno zakonom.
naravno, niko nikog ne sprecava da skida takve fajlove ako zeli, ali je to na ovom sajtu zabranjeno.

nije zabranjeno pominjanje takvih knjiga, ali su direktni linkovi na forumu zabranjeni.

AcaHari 28-12-2006 07:23 AM

Quote:

Originally Posted by lesha
sve lepo pise u pravilniku o pirateriji

i knjige su autorsko delo zasticeno zakonom.
naravno, niko nikog ne sprecava da skida takve fajlove ako zeli, ali je to na ovom sajtu zabranjeno.

nije zabranjeno pominjanje takvih knjiga, ali su direktni linkovi na forumu zabranjeni.

Roger :rolleyes:

dexyco 13-03-2007 10:57 PM

Ja se ipak ne bih slozio. Izmislite neki stos tipa "mora se izbrisati u roku od 24h", jer, ruku na srce, koliko bi danas manje strucnjaka bilo kod nas da nije te piraterije. Jedan primer su knjige, drugi recimo papreno skup software (poput Nuenda, ProToolsa ili Premiera...).

lesha 13-03-2007 11:19 PM

mislim da ima dovoljno "takvih" sajtova, rumski bi trebao da bude malo ozbiljnije mesto.

dexyco 14-03-2007 09:01 AM

OK, jel to podrazumeva da ne smeju da se stavljaju linkovi za download tih knjiga ili samo da na rumskom ne sme da se postavi?

Tomislav 14-03-2007 09:08 AM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 148992)
OK, jel to podrazumeva da ne smeju da se stavljaju linkovi za download tih knjiga ili samo da na rumskom ne sme da se postavi?

Legalno, nigdje nebi smjeli postojati linkovi za te knjige....

Sla?em se da ima dovoljno takvih sajtova i da bi bilo bolje da Rumski ne počne dobivati pritu?be od nekih organizacija. :mrgreen:

dexyco 14-03-2007 11:12 AM

OK, onda sam i ja ZA. Nek bude ondak ovaj forum za primer...

SHIVA 14-03-2007 12:51 PM

Quote:

Originally Posted by AcaHari (Post 140564)
mislim da bi barem na ovom Forumu mogla da bude izuzeta literatura, posto kod nas ne postoji niti jedna valjana knjiga.:)

U potpunosti se slazhem i podrzhavam takvo razmishljanje.

No kad ima volje - ima i nachina!

Otvorish topic i napishesh da imash jedno interesantno shtivo o (npr.) masteringu (bez naziva i imena autora) i ako nekoga zanima neka ti poshalje mail adresu na PM. Linkove poshaljesh samo chlanovima za koje znash da su aktivni na forumu, a sam forum nema veze sa download-om fajlova.

Jest da to uzme malo vremena, ali tako je ovca sita a chovijek je chovijeku vuk :D

Inache... ako knjiga nie izdana kod nas ne vidim ni pravnog ni etichkog temelja za tako decidirano NE! Ljudi napishu knjige da bi ih drugi ljudi chitali, a na ovaj nachin se to sprjechava. IMO, od toga ni autori, ni chlanovi foruma ni moderatori nemaju nikakve koristi.

Jasno ovo je samo moje osobno mishljenje. Forum nie ni drzhavna ni socijalna ustanova i vlasnici foruma nisu duzhni imati nikakvo obrazlozhenje za pravila foruma. Kome ne odgovara - shiroko mu polje! Ali ako vech postoi obrazlozhenje onda je ono podlozhno kritici.

dexyco 14-03-2007 06:20 PM

Sto se mene tice, najbolje je napraviti kompromis. Znaci ne prekrsiti zakon o pirateriji, a opet otvoriti put ka download nekih korisnih knjiga...

All times are GMT +1. The time now is 05:02 PM.