|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
...da li su namenjeni SAMO za mix, ili mogu sluziti i kao "monitor" pri snimanju? Potrebne su mi te sluske u oba slucaja, ali kao monitoring bitno mi je da znam da mikrofon ne bi trebao da hvata nista iz slusalica (naravno, govorim o NORMLANOJ glasnoci u sluskama)....
Pozdrav za sve! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
AKG 240 sigurno ne sluze za MIX i skoro je nemoguce mixati na njima kao i na 90 % slusalica , nemas dobru percepciju stereo slike , odnos basa i jos milion stvari zbog kojih je tesko mixati na njima ..... mozda za neki demo , pa cisto da ne uznemiravas ukucane ...... sto se AKG 240 tice , dosta su " tihe " i tesko ih je pogurati , a u intervjuima i kritikama ih cesto smatraju prevazidjenim u odnosu na novija AKG resenja . Sto se tice monitoringa , posto su otvorene dosta izlazi iz njih , tako da nisu preterano pogodne za pevaca , a posto su tihe , pevac ce ti cesto govoriti da pojacas jer nema kontrolu onog sto radi .... Po meni , ove slusalice mozes koristiti za svoj monitoring , ako snimas u istoj prostoriji , pa moras da iskljucis zvucnike , i kao pomoc pri mixu , tj da cujes neke skrivenije detalje , koje se cesto na slusalicama bolje pokazu ..... i kao jos jedna kontrola za mix .... ( ako nesto tu zasmeta , sto nisi cuo na moitorima) .... eto toliko .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
@KVU ..... naravno ......
...... ja sam shvatio da covek vec ima te slusalice ..... a ako ih nema , preporucujem nesto drugo .... Beyerke ili sl .... o tome se dosta pricalo na forumu ..... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
nemam, a trebam nesto hitno da pazarim
hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
i nema greske |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
samo ako imas monitor (600 ohmsku) verziju... k240 studio je jako lako gurnuti da budu JAKO glasne...isto kao i k271 studio... savjet koji bi ja dao....pusti kvalitetu zvuka kod slusalica (pod uvjetom da pricamo o normalnim akg, beyer, senn...studijskim slusalicama)...sve one zvuce odlicno. ali, ako uzimas za sebe, gledaj OBAVEZNO da probas i da su ti udobne za nositi... a ako uzimas za studio, uzmes po jedne od svega ![]() za ilustraciju, na moju glavurdu supraauralne akg (k240, 271) pasu savrseno dok su mi beyerice (dt100, dt770) neudobne....sa kolegom je potpuno suprotna stvar, beyerice mu savrseno pasu al ne voli akg... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
3X OSC fl studio | Mika Technika | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 16 | 22-05-2008 07:11 AM |
:: FL Studio 8 :: | lesha | Audio Software | 1 | 27-03-2008 10:46 AM |
FL Studio | balthazaar | Audio Software | 21 | 18-06-2006 03:37 PM |
FL Studio 4 | milosjeftic | Audio Software | 4 | 08-04-2005 09:34 AM |
BPM Studio | Arthur | Audio Software | 6 | 14-10-2004 10:48 AM |