|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kada mixdownujete recimo neki midi track,
da li ga mixdownujete u audio kao stereo interleaved ili stereo split?Kako je pametnije od ova dva nachina ostaviti audio trake zbog lakshe obrade(odvojeno levi i desni ili zajedno)? Ja sam dosad radio sa interleaved pa sam mozda greshio. A mozda je i svejedno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
zajedno naravno .....
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Interleaved...nisi gresio! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ma zbunilo me to shto sam nabavio neki Wavesov kurs
mixinga i masteringa koji je pisao neki Anthony Egizii sa kojim se dobija knjiga,waves pluginovi(trial) i projekti za Cubase,Sonar i ProTools.Svaki projekat za Cubase je odradjen sa split audio trakama odnosno svki kanal je mono. Pa sad ako imamo recimo stereo synth koji je podeljen na 2 mono kanala,moramo da insertujemo jedan isti plugin dvaput. Kakva glupost i koje bezpotrebno opterecivanje CPU-a! Hvala vam na razreshenju dileme ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Pa to mi se bas i ne cini bespotrebno u samom radu al kad eksportujes ne vidim zaista razlog sta ce ti dva odvojena kanala, sem ako neces ljudima da pustas samo jedan kanal
![]()
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Koliko se sjecam u Cubaseu nema nacina da se brzo i fikasno stereo kanal pretvori u dva mono... Tako da je meni zdravije snimati split, jer se ponekad treba posebno editirati ili obraditi samo jedan kanal... U principu najmanje glavobolje zadaje da se uvijek sve snima mono, odnosno stereo kanali split... Zanimljive rezultate mogu davati posebne ekvalizacije lijevog i desnog... Argument za dva plugina ne drzi vodu, jer se stereo plugin trosi isto resursa kao i dva mono... Jedina caka je za kompresor, koji mora biti u linku, ali to se rijesi da se kanali posalju u stereo grupu... Stereo interleaved mi je format za final...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
@ Rasta, nije poenta u resursima da li koristis 2 mono ili jedan stereo EQ na Stereo split fajlu, nego u odnosima faza EQ L i R .
![]() |
#8 | |
banned
|
![]() Quote:
u principu, nema razlike između dva mono kanala i jednog interleaved stereo kanala. Da li če? koristiti jedan ili drugi princip je stvar tvojih ličnih potreba... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Split 82, potrebna informacija | Razno | 0 | 30-08-2009 12:06 PM | |
Stereo Gitare! | Brka | Gitarska Produkcija | 32 | 12-06-2006 12:53 PM |
Stereo kompresor ? Stereo reverb ? MS tehnika u masteringu ? | milosjeftic | Audio Software | 10 | 26-03-2005 03:41 PM |