|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Dugmence za monitor mi se aktivira automatski pri snimanju, pa ne znam u kojoj opciji se to iskljucuje?? Nije mi jasno zasto se na tom monitoru javlja kasnjenje, neki eho i kako se to moze eliminisati?? Bilo bi dobro da mogu reverb koji sam ucitao da iskoristim bas preko tog monitora za bolji sound kad pevac slusa svoj glas prilikom pevanja, ali je to nemoguce bas zbog tog eha! Ima li neko iskustva?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Mason
|
![]()
LATENCIJA!!!...
Smanji je i nece biti kasnjenja, ali ce ti CPU imati vece opterecenje! Ali... koji ce to tebi djavo, kad imas Lunu i samim tim zero latency plugove koje mozes da koristis prilikom usnimavanja????
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Stavljao sam tamo na Luninoj mixseti reverb, ali je on tako slab da je to cudo jedno! U mom slucaju sam stavio u Nuendu na efect kanal jedan reverb i kad mi se prilikom snimanja automatski ukljucio monitor, tada sam cuo jako lep reverb (koji se naravno ne usnimava), ali zbgog navedenog kasnjenja ne moze se iskoristiti. Evo sad cu smanjiti latenicju, pa da vidim rezultate. I dalje ne znam kako se iskljucuje taj monitoring. .,,,,Negde sam ga ja aktivirao jer to nije do sad bio slucaj....
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Mason
|
![]()
Da nemas mogucnost da uvedes externi, u ovom slucaju CW, reverb u slusanje, direct monitoring (koji ide preko ASIO2) bi imao smisla...
Ako si ispravno namestio CW reverb, sigurno nece biti "slab"... Dakle na send i doziras ga na kanal mikrofonskog ulaza, ali ga ne snimas, jer rutiras tako da ti Nuendo snima suv signal... Pored reverba, prilikom snimanja vocala ja koristim i lagani gate... ali samo u slusanju!!! Pretpostavljam da znas da prilikom stavljanja reverba na send, moras na njemu podesiti gain, odabrati prostor, dry mutirati (ili skroz stishati), a wet dati do kraja! Tako podesen reverb posle samo dozirati na ulazni kanal u zeljenoj meri i to je to... Siguran sam da tu nisi mogao da pogresis, posto su to osnovni pojmovi koje svi znamo... Ovako ces imati reverb u slusanju bez ikakve latencije, bez opterecenja CPU, potpuno isto kao da koristis neki rack reverb na mixeru... pa zasto onda ratovati sa latencijama i muchiti CPU? Radi kako zelis, ali to je uludo rasipanje resursa...
![]() |
#5 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Au, pa ja nisam nikad ni stavljao reverb na na sends, nego na returns, tek sad sam primetio!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Ja imam isto problem sa monitoringom u cubase-u.Tacnije,problem sa kasnjenjem.Zanima me samo jedna stvar.Kad latenciju smanjim na minimum i izgubi se kasnjenje zvuka u monitoringu ona se cuje puckanje.Da li je to do zvucne ili do cpu-a?Masina mi je trenutno slaba,p3 na 800mHz ali treba ovih dana da stavim novi procesor i plocu..
Trenutno imam audigy 2 karticu ali uskoro planiram da uzmem nesto ozbiljnije. poz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Editing u Nuendu! Help! | Aron Woolf | Audio Software | 12 | 04-10-2007 03:50 PM |
Kontrola tempa u Nuendu ? | Max | Audio Software | 18 | 08-02-2007 12:14 PM |