|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Ovako,radi se o sledećem.
Na koji način da se snimimo na kompjuter,a da su sledeće stvari,u igri: CREATIVE SOUND BLASTER LIVE 5.1-ovo je zvučna kartica. Kao ?to se da primjetiti,da je ono najosnovnije, Međutim,mene interesuje,na koji način ja da iz miksete finalni izlaz prebacim na kompjuter,i na koji način da snimim sve to...tj.uz pomoć kojeg programa. E sad,ne znam da li za ovaj problem odgovara ovaj pod forum,ali ako ne,izvinjavam se,u protivnom,hvala svima na komentarima,tj.savjetima. hvala jo? jednom.
![]() |
#2 |
Super Moderator
|
![]()
Pozdrav komshija.
Ako stvarno hocesh da napravish iole vrijedan snimak moracesh dooobro da se nachitash foruma jer po samom pitanju vidim da nisi bash upucen u stvari i da mozda zelish neko brzo resenje. Sa tim shto imash (mixer i Live) mozesh da dobijesh 2 kanala trackinga i to sumnjivog kvaliteta. Koristish li makar KX drajvere? Koji mixer imash? Koliko inputa ti treba?
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
što se tiče mixovanja i uopšte tehnike snimanja,vrlo malo poznajem to područje.
Jedino što znam jeste da signal iz miksete treba da ide u kompjuter,i odatle da se snimi. a sad,kako ne znam. Koji mixer imam? pojma nemam. Koliko mi inputa treba pojma nemam.Koliko mi treba? stvarno se izvinjavam zbog ovakvih početničkih stvari,ali pojma nemam. saću da pretražim forum...
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
odgovor na tvoje pitanje - nadji odgovarajuci kabl - ulaz na Live je mala bananica, stereo . Moras pogledati koji izlazi na mixeti postoje i koji im tip prikljucaka odgovara i povezi. Da bi snimio na komp, dovoljan ti je i Sound Forge.
Da bi sve to valjalo... citaj forum detaljno |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Za snimanje probe ti treba mikrofona koliko je vas, makar jedan za bubanj, sve to u miksetu, u njoj namestis odnose, izlaz iz miksete u line in na kartici, snimas u Soundforge-u, ili Wave Labu ili nekom slicnom programu, jer pretpostavljam da nista neces dosnimavati. To ti je najlaksa varijanta.
![]() |
![]() |
#6 | |
Moderator
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Dule, zivota ti, koji je taj sto ce da mu dodje i snimi probu za 20 evra? Na cemu? Diktafonu? ![]() Ajde, ako znas, i ja bih bio zainteresovan ![]() ![]() ![]() Sad ozbiljno... Ako ne znas nista o tome, tesko da ces iz prve biti svojim rezultatom. Osnovno je da odlucis na koji nacin i zasto zelis snimati probu. Ako bi da cujes kako zvuce pesme, ubaci neki diktafon ili kasetas i snimi, ako bi demo snimak, to vec komplikuje stvari. Ti imas dvokanalnu kartu koja moze da snimi stereo , tj dva mikrofona. U tom slucaju, ti stvarno preporucujem neku prirucnu varijantu jer ce biti jako mala razlika u kvalitetu, tacnije, ni jedno ni drugo ti nece biti validan, upotrebljiv snimak. U slucaju da i dalje nisi odustao od komplikacije, povezi main out sa mixera (ili mozes i sa senda da posaljes) u karticu, ukljuci SF ili wavelab i snimi probu. Mozda Dusan nije bio toliko od istine kada ti je rekao da dovedes nekoga, s' tim sto bih ti ja reka: "idi kod nekoga ko ima prostoriju za probe, a i neki mali setup za snimanje, pa plati 3 sata rente i snimi svoj bend malo bolje". Naravno, to ce biti tesko izvodljivo za 20 evra ![]()
![]() |
![]() |
#7 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
MAO
|
![]()
da, ovo je postala cesta opcija po BG prostorijama za vezbanje.. u moje vreme ja sam to naplacivao :P otkud mi inace taj bar na Key Mariah
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Sloteru Nice, ceo Rumski klice!!!
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kako snimiti REVERB efekat kao WAV sample? | bleiber | Produkcija Elektronske Muzike | 13 | 23-04-2009 03:24 PM |
kako snimiti | zoolander | Gitarska Produkcija | 5 | 02-03-2006 09:39 AM |
Kako snimiti MUZICKU PILU i violinu? | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 15 | 16-10-2004 02:41 PM |
KAKO SNIMITI KLAVIR? | ANITA | Audio Produkcija - Tehnike | 24 | 05-10-2004 08:03 PM |