Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 13-01-2006, 12:42 PM   #1
splatch
Member

splatch's Avatar

Default Koji je,po vasem misljenju,najbolji Vst klavir?

Jedini klaviri koje sam do sad koristio su Super Quartet i The Grand,i poneki akai-ev sempl,ali mi zapravo nista od toga nije zazvucalo koliko toliko zadovoljavajuce.Svelo mi se sve na to da koristim The Grand-ov preset Natural(512Mb perf.).Znate li za jos neki Vst klavir koji mislite da radi bolje od ovih navedenih.Hvala!Pozdrav svima!
Old 13-01-2006, 03:33 PM   #2
Max
Pro Member

Default Re: Koji je,po vasem misljenju,najbolji Vst klavir?

potrazi pod search .... vec je bilo dosta razgovora i tema od tome .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2006, 04:37 PM   #3
kompozitor
Guest

Quote:
Originally Posted by splatch
Znate li za jos neki Vst klavir koji mislite da radi bolje od ovih navedenih
Probaj klavir iz Colossus .

Pozdrav ...
  Reply With Quote
Old 13-01-2006, 06:16 PM   #4
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

nekada davno ljudi su mi do neba hvalili GigaPiano.. Gigastudio format..
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2006, 06:59 PM   #5
kompozitor
Guest

Quote:
Originally Posted by Arthur
nekada davno ljudi su mi do neba hvalili GigaPiano.. Gigastudio format..
Zaboravio sam Old Lady za Giga studio .

Kazu da je jako dobar NI akustik piano .

Pozdrav ...
  Reply With Quote
Old 13-01-2006, 07:06 PM   #6
mirzaa
Member

mirzaa's Avatar

mda piano
mirzaa is offline   Reply With Quote
Old 13-01-2006, 11:19 PM   #7
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Hmm...
odavno sam odustala od trazenja dobrih klavira. Stvar je u tome da cak i clavinova koja zvuci izvrsno slusajuci zvuk iz njenih zvucnika, ne zvuci toliko dobro kad njen zvuk dopire iz slusalica ili zvucnika. Tako da, uistinu, pravi zvuk klavira postoji samo u pravoj prostoriji uz pravi klavir.

No, da budem od neke koristi, moje misljenje je slijedece:

Za klasicnu glazbu, neprobitacan, topao klavir je PMI BOSENDORFER GRANDIOSO. Posebno onaj s LP filterom sto zvuci kao kad se stisne damper pedala.
U dubokima ok, ali malo mu fali definicije.
Ipak, ovom se klaviru vracam gotovo uvijek nakon sto isprobam sve druge.
Zvuk je po mom ukusu.
Zatim
STEINWAY UPRIGHT PIANO - tvrd, realistican klavir. Ne daj boze kvantiziranu pjesmu pustiti preko njega, zvuci da boli. Treba ga svirati dinamicno i precizno i tocno jer ne trpi kvantizaciju a s druge strane, sve i najmanje ritmicke pogreske otkriva vise nego ikoji drugi. Reci cu TVRD jos jednom jer doslovce kad ga slusas osjecas kako se netko pomucio svirati po tim tvrdim tipkama.
Uskoro stavljam svoju novu stvar gdje koristim upravo njega. Za tu stvar nije postojao bolji. Mislim da za svaki klavir ipak postoji odredena namjena.
Svida mi se na slaboj dinamici kad se cuje batic sto udara.... onaj predivan tk... tap, tk... ma znate i onda je sve ostriji pri jacem udarcu.
Ipak, ne preporucujem ga jer je tesko koristljiv. I btw cuje se da je UPRIGHT a ne grand. Znaci, ovo je pianino, ne klavir.

STEINWAY B - lijepi visoki, mutan u dubokima. Vise se ne igram s njim. Nekada sam mu rezala freq ispod 250Hz da ne bruji toliko ali sad se odlucujem za druge. Ipak, ponavljam, lijepi cisti visoki!

BOSENDORFER 275 - Klavir koji se odlicno probija u miksu. Dosta je svijetao, duboki su ostri i cisti. Svida mi se. Volim ga za vjezbanje i bolje proucavanje kompozicija za koje na kraju ipak iskoristim PMI bosendorfer jer je ovaj jednostavno preprobitacan, radi toga mu fali topline. Ali ovaj je mozda najblizi onom zvuku....
Velikog je formata pa ga i zato ne koristim cesto. Oko 900 MB u gs formatu.

PMI STEINWAY D (jooj, bar se nadam se govorim o pravom) - pljonkav. Tko voli pljonkave klavire sto cesto zazvuce kao harfa ili gitara, evo im ga.

OLD LADY - genijalni duboki!! Visoki su nazalost pljonkavi slicni steinwayu D iako daleko, daleko bolji. Cini mi se da cu za stvar koju sad radim uzeti gornju "klavijaturu" nekog drugog i njegove duboke... pa tko zna, mozda se uklopi....

Jos sam isprobavala nekolicinu i izbrisala s harda pa zaboravih imena. Yamaha c7 je mislim u mixu... ali ona je medju tim izbrisanim.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 07-04-2006, 07:27 AM   #8
naranja
Junior Member

Što se klavira tiče, meni najbolje radi sfz od RGC audia u kombinaciji s nekim dobrim klavirskim sound fontom, a njih na netu ima ko govana...
naranja is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2006, 08:05 PM   #9
nestor
Junior Member

nestor's Avatar

probao sam i ja gomilu klavira i najbolji po meni je Boesendorfer,doduse da bi se doslo do zeljenog tona treba to farbati i kreciti i farbati (i kreciti) ali je najbolji.Po meni.
Eto.
Old 13-04-2006, 11:17 AM   #10
sasa.ivkovic
Member

sasa.ivkovic's Avatar

...

Last edited by sasa.ivkovic; 14-04-2006 at 03:48 AM.
sasa.ivkovic is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules