|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Jedini klaviri koje sam do sad koristio su Super Quartet
![]()
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
potrazi pod search .... vec je bilo dosta razgovora i tema od tome .....
Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Guest
|
![]() Quote:
Pozdrav ... |
|
![]() |
![]() |
#4 |
MAO
|
![]()
nekada davno ljudi su mi do neba hvalili GigaPiano.. Gigastudio format..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Guest
|
![]() Quote:
Kazu da je jako dobar NI akustik piano . Pozdrav ... |
|
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
mda piano
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Hmm...
odavno sam odustala od trazenja dobrih klavira. Stvar je u tome da cak i clavinova koja zvuci izvrsno slusajuci zvuk iz njenih zvucnika, ne zvuci toliko dobro kad njen zvuk dopire iz slusalica ili zvucnika. Tako da, uistinu, pravi zvuk klavira postoji samo u pravoj prostoriji uz pravi klavir. No, da budem od neke koristi, moje misljenje je slijedece: Za klasicnu glazbu, neprobitacan, topao klavir je PMI BOSENDORFER GRANDIOSO. Posebno onaj s LP filterom sto zvuci kao kad se stisne damper pedala. U dubokima ok, ali malo mu fali definicije. Ipak, ovom se klaviru vracam gotovo uvijek nakon sto isprobam sve druge. Zvuk je po mom ukusu. Zatim STEINWAY UPRIGHT PIANO - tvrd, realistican klavir. Ne daj boze kvantiziranu pjesmu pustiti preko njega, zvuci da boli. Treba ga svirati dinamicno i precizno i tocno jer ne trpi kvantizaciju a s druge strane, sve i najmanje ritmicke pogreske otkriva vise nego ikoji drugi. Reci cu TVRD jos jednom jer doslovce kad ga slusas osjecas kako se netko pomucio svirati po tim tvrdim tipkama. ![]() Uskoro stavljam svoju novu stvar gdje koristim upravo njega. Za tu stvar nije postojao bolji. Mislim da za svaki klavir ipak postoji odredena namjena. Svida mi se na slaboj dinamici kad se cuje batic sto udara.... onaj predivan tk... tap, tk... ma znate ![]() Ipak, ne preporucujem ga jer je tesko koristljiv. I btw cuje se da je UPRIGHT a ne grand. Znaci, ovo je pianino, ne klavir. STEINWAY B - lijepi visoki, mutan u dubokima. Vise se ne igram s njim. Nekada sam mu rezala freq ispod 250Hz da ne bruji toliko ali sad se odlucujem za druge. Ipak, ponavljam, lijepi cisti visoki! BOSENDORFER 275 - Klavir koji se odlicno probija u miksu. Dosta je svijetao, duboki su ostri i cisti. Svida mi se. Volim ga za vjezbanje i bolje proucavanje kompozicija za koje na kraju ipak iskoristim PMI bosendorfer jer je ovaj jednostavno preprobitacan, radi toga mu fali topline. Ali ovaj je mozda najblizi onom zvuku.... Velikog je formata pa ga i zato ne koristim cesto. Oko 900 MB u gs formatu. PMI STEINWAY D (jooj, bar se nadam se govorim o pravom) - pljonkav. Tko voli pljonkave klavire sto cesto zazvuce kao harfa ili gitara, evo im ga. OLD LADY - genijalni duboki!! Visoki su nazalost pljonkavi slicni steinwayu D iako daleko, daleko bolji. Cini mi se da cu za stvar koju sad radim uzeti gornju "klavijaturu" nekog drugog i njegove duboke... pa tko zna, mozda se uklopi.... Jos sam isprobavala nekolicinu i izbrisala s harda pa zaboravih imena. Yamaha c7 je mislim u mixu... ali ona je medju tim izbrisanim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Što se klavira tiče, meni najbolje radi sfz od RGC audia u kombinaciji s nekim dobrim klavirskim sound fontom, a njih na netu ima ko govana...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
probao sam i ja gomilu klavira i najbolji po meni je Boesendorfer,doduse da bi se doslo do zeljenog tona treba to farbati i kreciti i farbati (i kreciti) ali je najbolji.Po meni.
Eto. ![]()
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
...
Last edited by sasa.ivkovic; 14-04-2006 at 03:48 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
koji je najbolji software vocal reverb | darkobt | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 13-12-2008 11:50 AM |
Koji je po vama najbolji razglas u zemlji Srbiji | AcaHari | Razno | 29 | 05-08-2008 05:53 AM |
Koji je najbolji live kondenzatorski Mikrofon? | mjakovetic | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 13 | 22-11-2007 10:10 PM |
koji je el. klavir najbolji? | gricko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 28 | 10-07-2005 09:35 PM |