|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Molio bih vas da mi netko napi?e stranicu ili reče gdje mogu nać kvalite loopove za bas gitaru kkoristim program kompakt i kontakt
puno hvala radi se o rock muzici i o dalmatinskim pijesmama treba mi konkretan bas sa kvalitetnim atakom ne ?elim sintetiku |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Ne bih znao za stranicu gdje bi mogao naći ne?to kao ?to je bass loop i sl. a da to funkcionira u rock glazbi i dalmatinskim pjesmama ... ali htio bih ti skrenuti pa?nju da to i nije ba? najsretnije rje?enje s obzirom da ti u svakoj pjesmi bez obzira na stil harmonijska struktura nije ista, tako da neznam koliko bi ti takav loop bassa bio upotrebljiv.
Ima? steinbergov Virtual bassist koji radi na nekakvom principu kojeg ti tra?i? ali ja ga nisam probao tako da neznam kako on ustvari i funkcionira, probaj ga i tako če? čuti da li je to ?to ti treba... a a ko ne onda nema druge nego bass u ruke i peglaj ili preko tipke i neki dobar sample ?ivog bass-a. .... ili ja nisam sku?io ?ta tebi zapravo treba?: ![]() Last edited by mandrak; 20-12-2005 at 06:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Oprosti krivo sam se izrazio loop je potpuno ne?to drugo u stvari meni treba semple tj zvukovi za bas loop bi bilo ludo koristit
ja imam neke semplove ali nisu bog zna ?to inace koristim plug -in kopakt i kotak i za sada su mi zadovoljavajući ali u stvari da vas mnogo ne zamaran treba mi neka stranica koja ima recenzije jer ?elim napraviti ne?to kvalitetno inace nas nekoliko radimo album nekima to nije prvi album neki su već izdali svoje albume i vrlo su iskusni muzičari tako da većinu instrumenata snimamo u?ivo kao npr bass gitare sve vrste klavir itd ali smo svatili da je za neke pjesme bolje raditi u midijim zbog nedostataka kvalitetnih instrumenata pa tako i bass iako će mo bas snimiti za neke pjesme u?ivo na nekima bi smo ?eljeli da bas bude u midijima jer stvarno zvuči mnogo bolje. puno pozdrava i jo? se jednom ispričavam na gresci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
![]()
Meni je dobar kontra bas u Coloss - u . Verovatno moze da prodje uz neku klapu & mandolinu .
Pozdrav ... |
![]() |
![]() |
#5 |
VIP Member
|
![]()
Trilogy je meni bas lijep bas. Imas i akusticni i elektricni.... dosta opcija, jako lijepo zvuci.
Probaj... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
?to se tiče Trilogyja meni ba? i ne izlazi najbolje u mix-u jer mi se nekako čini prebogat ili ima te neke karakteristike warm pad-a ?to se tiče frekvi i nikako to nisam uspio pomirit u aran?manima.
Sam za sebe kao instrument zvuči opako ali ... neznam ni sam ?ta bih rekao... nego neki dan sam fino oti?ao kod svog basiste uključili njegov T-bass i Fender Jazz fretles u Eden-Navigator preamp i ton po ton svaku ?icu u emulatora.... e to je več druga stvar ![]() ![]() p.s. neke stvari se mogu kupiti novcem a za sve ostalo trebaju nam ?ivi instrumenti koje sviraju glazbenici ![]() Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Senior Member
|
![]()
Trilogy-"strasno" zvuci kad ga isprobavas na suho ali kad ga ubacis u kos sa ostalim instrumentima pocinje veliko s..mje.U nekim tonovima je okrugao i imas ga ko u prici a u sljedecoj stavki nestaje. Dubinu ima ima ali napr.C1 dubok ko bunar i razgovjetan da bi D1 nestao i uzalud compresori i EQ s kojima onda unistis onaj C1.Malo slikovito izrazavanje
![]() Virtual bassist-Jaka jaka -igracka! Motu odlican saund i vrlo blizak necemo sto ti trebas. Sample od Akaia "Fender bass" ili koji drugi (uz male preinake) a da ga pokrenes napr sa Kontaktom..po meni najbolja kombinacija za bass. Eto..ispravite me ako grijesim! ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Nebi vjerovali da sam opet "pronaso" vrlo upotrebljiv bass koji
sam za se zvuci ocajno ali u mixu cuda stvara..znate gdje u dobrom starom Reasonu! ![]() ![]()
![]() |
#10 |
VIP Member
|
![]()
Eh, sto se tice Trilogyija i problem mixanja, to je istina. Moram priznati da iako ga preporucam, nisam ga jos koristila ni u jednom (gotovom) projektu.
I zaista, ne znam vise tko je gore rekao, ponekad nema nego pozvati živog glazbenika. Iako, moram priznati da sam u posljednje vrijeme umorna od njih i uživam raditi sa samplovima koji naprave točno što želim bez objašnjavanja, pogrešaka itd itd.... Ljudi su stvarno nesavršeni i to iziskuje puno vremena i truda i muke i energije cak i sa vrhunskim glazbenicima. A to je samo jedan instrument.. uh... No dobro, pod dojmom sam falsheva od neki dan, jos se nisam oporavila... ![]() Ustvari, za nesto klasično (u smislu uobičajeno), snimati uživo je odlična stvar! Al' čim nešto zakompliciraš, tu mi se čini da bi programiranje i simulacija tih instrumenata bila brža nego izvedba živog glazbenika. I još jedan problem. Najčešće nemaju vrhunske instrumente koji tako dobro zvuče.... I onda im posudiš takav, pa se ne snadju na njemu.... aaaaaaaaaaaaa....... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Logic 8, MIDI, MIDI kanali? Pomoc | MUzzY | Audio Software | 11 | 25-05-2009 12:20 AM |
Joy to MIDI | Nitro | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 4 | 05-04-2009 04:50 PM |