Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-12-2005, 09:25 AM   #1
koki
Member

koki's Avatar

Default pro tools i m audio?

sta mislite o ovom novim pro toolsima koji sada podrzavaju rad sa m audio karticama,valja li to sta?i kakva je podrska za vsti jer sam cuo da je ranije bila veoma slaba.pozdrav!
koki is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2005, 09:48 AM   #2
milos
Pro Member

milos's Avatar

Default Re: pro tools i m audio?

Pa ovaj Pro Tools M Powered ti je isto sto i Pro Tools Le samo sto kao dongle koristi M Audio kartice umesto Digi 002 ili Mboxa.
Koliko ja znam Pro Tools ne podrzava VST vec RTAS plug-in standard-mada imas takozvane wrappere koji mogu da prebace vst u rtas(za one plug-inove koji nemaju opciju instalacije rtas plug-ina) Sto se tice samog sekvencera ,to ne mogu da ti odgovorim posto nisam radio na Pro Toolsima-ako nista drugo dobro ga je koristiti cisto da odneses materijal u studio gde imaju Pro tools HD sisteme pa da doradis malo materijal.Inace ,savetujem Ableton Live 5-e to je sekvencer
milos is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2005, 10:39 AM   #3
Color
Senior Member

Color's Avatar

Valja, valja.....probao sam da radim na M Powered PT LE i radi potpuno isto kao sa Digidesignovim karticama. Kompatibilnost nije problematicna. Definitivno cu uzeti M-Audio sa M Powered PT kao kucnu varijantu jer ne zelim da uzimam 002 a bilo koja kartica od M-Audio mislim da je bolja od M Boxa koji je em ruzan em ima sugav zvuk... Uopste mi nije jasno kako mogu da se pojave na trziste sa tako sugavim proizvodom. A trece, izadje jeftinije...
Color is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2005, 11:36 AM   #4
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color
Valja, valja.....probao sam da radim na M Powered PT LE i radi potpuno isto kao sa Digidesignovim karticama. Kompatibilnost nije problematicna. Definitivno cu uzeti M-Audio sa M Powered PT kao kucnu varijantu jer ne zelim da uzimam 002 a bilo koja kartica od M-Audio mislim da je bolja od M Boxa koji je em ruzan em ima sugav zvuk... Uopste mi nije jasno kako mogu da se pojave na trziste sa tako sugavim proizvodom. A trece, izadje jeftinije...
Ono sto ti nudi digi 002 ne mozes usporedjivat sa ni jednim m audio hardwareom.
Ako kupujes karticu koja estetski lijepo izgleda(cisti promasaj gledat estetiku a ne kvalitetu),onda te razumijem u potpunosti da mbox nista ne valja.

Nije pljuvanje,da me ne shvatite krivo...neko koristi preamp od focusritea,neko ameka,neko spl.....da ne nabrajam,a neko koristi i behringera.
Zlatna recenica.Koliko para,toliko i muzike!!!!!
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2005, 11:39 AM   #5
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Po meni, jedina ozbiljna Maudio karta je Delta 1010 (full varijanta). Iako ima neke svoje nedostatke, opravdava svaki ulozeni Euro.
Old 08-12-2005, 12:07 PM   #6
djivan
Member

Na Internetu uglavnom su studiji koji koriste 002 sa Pro Tools, jer je on ipak pravljen za DIGI platformu...Inace, radi i sa M-audio kartama...(M-AUDIO se ranije zvao MIDIMAN, to su oni 2x2 MIDI interfejsi)....Inace, vecina studija na zapadu koristi MAC G4/G5 + DIGI 002 + Proo TOOL 6 i noviji....To je neki standard u svetu...Inace, RTAS standard ima najmanji latency od svih plug-inova...(SONY OXFORD REVERB for RTAS)...
djivan is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2005, 12:20 PM   #7
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ad Fines
Ono sto ti nudi digi 002 ne mozes usporedjivat sa ni jednim m audio hardwareom.
Ako kupujes karticu koja estetski lijepo izgleda(cisti promasaj gledat estetiku a ne kvalitetu),onda te razumijem u potpunosti da mbox nista ne valja.

Nije pljuvanje,da me ne shvatite krivo...neko koristi preamp od focusritea,neko ameka,neko spl.....da ne nabrajam,a neko koristi i behringera.
Zlatna recenica.Koliko para,toliko i muzike!!!!!
U potpunosti si u pravu, tim sto sam napisao da ne zelim uzimati 002 nisam mislio da sprava nije dobra, naprotiv mislim da je odlicna i kad bi hteo da uzmem takvu masinu ne bi uzimao ni jednu drugu varijantu (sad i Maudio ima nesto slicno, yamaha, tascam itd..) ali meni za potrebe editacije projekata na PT kod kuce nije potrebna 002....o tome se radi Sto se MBoxa tice, ne vidim niti jednu prednost te masine u odnosu na bilo koju M audio karticu (ne spominjem ostale kartice jer pricamo o HW koji radi sa PT, da se ne bi cenjeni korisnici ostalih EMU , RME itd kartica uvredili ;-) ) Licno mislim da je cist promasaj.....svi izbacuju FW kartice a oni u ovo ugrade USB1... al ajd....
Color is offline   Reply With Quote
Old 08-12-2005, 02:53 PM   #8
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color
U potpunosti si u pravu, tim sto sam napisao da ne zelim uzimati 002 nisam mislio da sprava nije dobra, naprotiv mislim da je odlicna i kad bi hteo da uzmem takvu masinu ne bi uzimao ni jednu drugu varijantu (sad i Maudio ima nesto slicno, yamaha, tascam itd..) ali meni za potrebe editacije projekata na PT kod kuce nije potrebna 002....o tome se radi Sto se MBoxa tice, ne vidim niti jednu prednost te masine u odnosu na bilo koju M audio karticu (ne spominjem ostale kartice jer pricamo o HW koji radi sa PT, da se ne bi cenjeni korisnici ostalih EMU , RME itd kartica uvredili ;-) ) Licno mislim da je cist promasaj.....svi izbacuju FW kartice a oni u ovo ugrade USB1... al ajd....
Da, naizgled nema prednosti, ali zar ti nije očigledno da je M-Box ipak PRO, to čini razliku.

?alu na stranu evo ne?to on topic, reda radi. Kupi M-Audio i to je to. Ni ja ne vidim razlog da se uzima Digi-jeva kartica, a to kako si zamislio je super home varijanta, a mo?e? da nosa? posle projekat kod nekog drugog ko koristi njihovu karticu vrlo lako. Plus će? imati karticu koja će dobro raditi sa ostalim sekvencerima.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules