|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
MAO
|
![]()
Evo nabavih novi System of a Down (iako imam pune 24god
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
![]()
Probaj na guitargeek.com
Kool je novi SOAD. Idejno, moze da se polemishe, ali produkcija Mr. Rick Rubin-a je za primer. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
U pravu ste, stvarno su drugaciji
Ja imam utisak da ovaj novi album (koji je przen i do -8db RMS) na nekim mestima 'probija' , da li gresim?
![]() |
#6 | ||
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Btw, meni je od Rubin-ovih radova zadnji Slipkont najdojajan. ![]() Quote:
![]() |
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]()
[QUOTE=Dushan_S]
![]() ![]() E saaad??? Kako da shvatim pitanje ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pro Member
|
![]()
[QUOTE=sasaristic]
Quote:
![]() ![]() (u svakom slučaju su sada manje tira?ni od SOAD) Postavio sam ti pitanje da čujem na osnovu čega sudi? jer kada neko ka?e da ne?to smatra boljim, to obično znači da mu se u stvari vi?e sviđa. Ne treba brkati vrstu produkcije sa kvalitetom, ?to mnogo ljudi radi. Ne?to je producirano dobro ako je materijal koji je bend imao reprezentovan zvučno na najbolji mogući način. Znači, logično, Sex Pistolsi su imali najbolju moguću produkciju, i ne bi ni bilo logično da su ih snimili kao Genesis. Korn, zvuči ne?to ?ire i bogatije, i atmosfera je u prvom planu (i ako ćemo ba? nikad se nisam isekao na to kako su im snimljene gitare, vrlo često se pretvaraju u gomilu muljavine), dok su SOAD brutalno i "suvo" snimljeni, bez ikakve filozofije. Inače pesma koju si pomenuo je sa "Steal this album" albuma koji se u stvari ostaci neobjavljenih pesama, i treba da ima tu neku foru "bootleg"-a pa je i zvuk takav, jasna namera. ?to se tiče produkcije na poslednjem kao i Toxicity albumu, ne bih na?ao ikakve zamerke, dapače. Inače, primetio sam da postoji neka navika da se produkcija sa kilotonima prostora, puno instrumenata, puno produkcijskih i sviračkih detalja, tipa Sting ili Peter Gabriel posmatra kao superiorna, a to je besmisleno. Takav zvuk zadivljuje gomilu studijskih radnika i muzičara jer je "bogaato", ali nije fabula u tome. Stingova muzika je takva kakva je a produkcija je njen integralni deo. Iako je naizgled jednostavna, produkcija Slipknota ili SOAD je sjajna, i ni?ta manje te?ka za izvesti... Eto toliko ?to se tiče pametovanja na temu Rick Rubin-a od mene ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Stoji skoro sve sto si rekao , a Korn sam pomenuo vise kao primer komercijalnije i ispeglanije varijante (ne uzimajuci u obzir njihovu trenutnu popularnost).
Generalno, iako meni licno produkcija nije bas na prvom mestu, iskreno.... mislim da preterano demokratski stav u smislu "bend je bas tako zeleo da zvuci" , ponekad pre dodje kao izgovor za los ili prosecan rezultat.Ok je imati pristup koji producentski rad stavlja 100% u funkciju ideje autora ili benda ,posebnu u smislu odabira zvukova sa kojim se manipulise, ali ko jos hoce da mu snimak zvuci dvodimenzionalno ili da visoki grebu bubne opne kao smirgla.Po meni ta tehnicka ispeglanost ukupnog snimka moze itekako da se komentarise nezavisno od same muzike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Boggie-ji i Marshalli prevashodno od pojacala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |