Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-08-2005, 04:05 PM   #1
File
Senior Member

Default 2 pitanja odjednom

Latencija....Latencija na postavkama kartice mi je namje?tena na 256sample(to je default), snimam u CUBASE-u SX1 na 24bita 48frekvencija uzorkovanja...ukljućim CUBASEOV direkt monitoring i ćujem (bez da prolazi kroz bilo kakav efekt) ka?njenje,za?to?
komp mi je AMD athlon 64 3000+, 1800MHz, 512 kb c.,socket 939, BUS 2000MHz
MBO EPOX, s. 939, 9NPAJ, nFORCE 4, BUS 2000MHz, serial ATA

drugo pitanje:koje se frekvencije re?u od kolko do kolko niske i isto tako visoke...kako s ćim(kojim efektom)
File is offline   Reply With Quote
Old 18-08-2005, 12:09 AM   #2
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: 2 pitanja odjednom

Pa kako za?to? Ima? latenciju. 256 mo?e biti dosta, meni je često i 128 u?as kad snimam, a ti nisi ni rekao ni koja je kartica u pitanju ni da li je uop?te u pitanju njen ASIO driver ili onaj emulirani cubase-ov.
Dushan_S is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2005, 03:00 AM   #3
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

to je neizbezno ukoliko ti kartica ne podrzava neku vrstu direkt monitoringa.. znam da Lune i RMEovi to podrzavaju... i radi odlicno, ja sam tek danas prvi put imao potrebu za time (realtime aux send/return na lexicon pcm91)

a to za freqvencije.. daj malo preciznije pitanje?
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2005, 03:52 AM   #4
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

@ File:
Postoji i sansa da nisi ukljucio ASIO driver.
U svakom slucaju, bolje bi bilo da si rekao koja kartica.

@ Arthur:

Koristio si lex kao send preko External FX na SX3?
Ajde pricaj, pricaj... Kakvi su ti utisci, prednosti, mane????

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2005, 04:03 AM   #5
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

jok, peske... iz SX2.ke... jos uvek testiram kuci 3ku, malo mi je nestabilno sve to.. klizavo.. a u SX2ci sam namestio FX channel koji se salje u spdif out, pa u lexa.. nazad u spdif in, pa na RME matrixu namestio da monitorisem spdif na analog out.. malko zajebano za pohvatati, ali se moze raditi..
utisci : LEX RULEZZZ!!!!!! neverovatna sprava... jednostavno, neverovatna. U reverbima sije i m5000 i fireworksa (to sam dosad imao mogucnost da poredim)
prednosti : ne moras se smarati pa lexove reverbe snimati na druge sprave i ondak slati na komp, mnogo brze i operativnije (a ko bi se jos mlatio!)
mane - jos nisam nacisto da je to sve ZeroLatency.. danas sam pravio gated rev za dobos, i na 0sec predelaya (na lexu), nisam bio nacisto da ne kasni vise no sto sme. Ali, utvrdio sam da cak iako kasni, kasni jednako bez obzira koliki je buffer size, tojest latencija kartice.. I da, dosta me muci sto ono sto mi ulazi na spdif-in je po svim merilima dosta tiho... ne mogu ga valjano cuti u matrici dok ga ne bouncujem i normalizujem. .. cak sam kao ispomoc koristio njegovo analogno vracanje na analogni mixer da bi jos dobio na snazi, dok pravim efekat.
Jedva cekam da isprobam tu varijantu na SX3, jer je ovo preveliko drkanje (lako se desi da greskom posaljes Spdif in u spdif out i eto ti mikrofonije), a ceo album je dignut u SX2.2.0.35, i sve radi bez ikakve muke.. sad sredjujem kucni komp, pa da vidimo do cega je bila ta nestabilnost i sporost (format C: i reinstalacija XP-a).
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 24-08-2005, 02:51 PM   #6
File
Senior Member

maya 44 MKII je kartica i ima asio driver....
File is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules