|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav svima
![]() Izvinjavam se ako sam pogresio deo foruma za ovo pitanje i nadam se da ce moderator premestiti temu, a nece je izbrisati ![]() Nadam se da ce mi neko pomoci, tutorial je jako lose napisan, a i nigde na netu nisam nasao neko normalno uputstvo, dosta toga se "podrazumeva", a meni kao pocetniku vokoding i nije bas za podrazumevanje...zadivljen sam mogucnostima koje se spominju, uzimanje modulacionog signala i "farbanje" istog kerier audio signalom, a ne socijalnim integrisanim sintom...ali...sta i kako? ![]() Zahvaljujem unapred ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Probace se pa cemo videti, zahvaljujem druze =)
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() A audio moram da importujem, jel tako? Btw koristim morfoder tako da sta u njemu treba da namestim? Pod modulator imam: track, left, right, left+right, sidechain. pod carrier imam: synth, left, right, track, sidechain. Generalno to je to sto mi nije jasno, samo josh i to i i am ready to go sa vokodiranjem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Rutiranje radis da bi signal sa jednog kanala slao u grupu (u ovom primeru signal prolazi kroz grupu gde se vrsi modulacija a zatim ide dalje). Npr. ako hoces da rutiras VST instrument, na vrhu svakog "chanell strip"-a (prvi podmeni sa leve strane u glavnom prozoru) ili iz glavnog mixera imas "out:". Ako si vec napravio "Vokoder Grupu", imaces je odabrati u padajucoj listi. Odmah iznad "out:"-a imas postavljanje panorame, a ako si u glavnom mixeru panorama ti je iznad glavnog slider-a.
Sto se tice Waves Morphoder-a, podesavanja su sledeca ako si radio po uputstvu: Modulator: Left Carier: Right U output delu: Slider - Carier,Modulator i Morhp do maximuma Slider - Noise minimum Carier: ukljuci M dugme Modulator: ukljuci M dugme Audio naravno importujes.
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Jednom banana, uvek banana. Sve sam povezao, panovao, namestio morfoder, importovao audio, lupio notu u midi kanal, ali nista, idu odvojeno...interni vokoding radi, ali za a1 sint, jok
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Cekaj, stani. Negde si napravio previd sigurno. Objasni redom sta si sve uradio.
"interni vokoding radi" ?
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
Radi vokoding sa sintom integrisanim u morfoder...evo sad cu da probam sve opet kako si mi objasnio.
add audio track (glas) - stereo add group channel track (vokoder grupa) - stereo ucitao vst a1 na glavnoj mikseti, glas traku panovao 100% levo, i sa bus 1 prebacio na vokoder grupa. na glavnomj mikseti prebacio a1 sa bus 1 na vokoder grupa i panovao traku 100% desno. u sekvenceru, midi 1>out>a1, uzeo olovcicu i lupio par nota na kanal. vokoder grupa>insert>morphoder (ne morphoder mono) morphoder>modulator left, carrier right. Carrier, modulator, morph do daske, noise -inf. Carrier i Modulator M dugme ukljuceno. import audio fajl u traku glas. za divno cudo radi, ali samo takt dva, a onda se ubacuje glas iz klipa i ide preko svega.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
Sve ok! Slucajno sam bio importovao audio i u midi traku i u audio traku. Sad radi, zahvaljujem najlepse
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Waves Morphoder i Cubase 5 | redroom | Audio Software | 6 | 24-04-2010 06:16 PM |
Waves L2 | idekius | Computer Hardware | 4 | 09-08-2003 10:28 PM |