![]() |
Vokoding u Waves Morphoderu (via Cubase SX)
Pozdrav svima :)
Izvinjavam se ako sam pogresio deo foruma za ovo pitanje i nadam se da ce moderator premestiti temu, a nece je izbrisati :) Nadam se da ce mi neko pomoci, tutorial je jako lose napisan, a i nigde na netu nisam nasao neko normalno uputstvo, dosta toga se "podrazumeva", a meni kao pocetniku vokoding i nije bas za podrazumevanje...zadivljen sam mogucnostima koje se spominju, uzimanje modulacionog signala i "farbanje" istog kerier audio signalom, a ne socijalnim integrisanim sintom...ali...sta i kako? :( Zahvaljujem unapred :) |
|
Probace se pa cemo videti, zahvaljujem druze =)
|
Quote:
A audio moram da importujem, jel tako? Btw koristim morfoder tako da sta u njemu treba da namestim? Pod modulator imam: track, left, right, left+right, sidechain. pod carrier imam: synth, left, right, track, sidechain. Generalno to je to sto mi nije jasno, samo josh i to i i am ready to go sa vokodiranjem. |
Rutiranje radis da bi signal sa jednog kanala slao u grupu (u ovom primeru signal prolazi kroz grupu gde se vrsi modulacija a zatim ide dalje). Npr. ako hoces da rutiras VST instrument, na vrhu svakog "chanell strip"-a (prvi podmeni sa leve strane u glavnom prozoru) ili iz glavnog mixera imas "out:". Ako si vec napravio "Vokoder Grupu", imaces je odabrati u padajucoj listi. Odmah iznad "out:"-a imas postavljanje panorame, a ako si u glavnom mixeru panorama ti je iznad glavnog slider-a.
Sto se tice Waves Morphoder-a, podesavanja su sledeca ako si radio po uputstvu: Modulator: Left Carier: Right U output delu: Slider - Carier,Modulator i Morhp do maximuma Slider - Noise minimum Carier: ukljuci M dugme Modulator: ukljuci M dugme Audio naravno importujes. |
Jednom banana, uvek banana. Sve sam povezao, panovao, namestio morfoder, importovao audio, lupio notu u midi kanal, ali nista, idu odvojeno...interni vokoding radi, ali za a1 sint, jok :(
|
Cekaj, stani. Negde si napravio previd sigurno. Objasni redom sta si sve uradio.
"interni vokoding radi" ? |
Radi vokoding sa sintom integrisanim u morfoder...evo sad cu da probam sve opet kako si mi objasnio.
add audio track (glas) - stereo add group channel track (vokoder grupa) - stereo ucitao vst a1 na glavnoj mikseti, glas traku panovao 100% levo, i sa bus 1 prebacio na vokoder grupa. na glavnomj mikseti prebacio a1 sa bus 1 na vokoder grupa i panovao traku 100% desno. u sekvenceru, midi 1>out>a1, uzeo olovcicu i lupio par nota na kanal. vokoder grupa>insert>morphoder (ne morphoder mono) morphoder>modulator left, carrier right. Carrier, modulator, morph do daske, noise -inf. Carrier i Modulator M dugme ukljuceno. import audio fajl u traku glas. za divno cudo radi, ali samo takt dva, a onda se ubacuje glas iz klipa i ide preko svega.... |
|
Sve ok! Slucajno sam bio importovao audio i u midi traku i u audio traku. Sad radi, zahvaljujem najlepse :)))
|
All times are GMT +1. The time now is 02:53 PM. |