|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Situacija je sledeca:
Probao sam "Waves IR" - nije CPU friendly, onda sam uzeo "SIR" - predivan je, ali ima zesci latency u Cubase-u, a jos davno sam se igrao sa "SF Acoustic Mirror"-om, i on se zesce grebe o CPU, a nije u ljubavi sa Steinbergovim aplikacijama, pa ne mogu da ga koristim u Cubase-u ![]() Imate li preporuku za neki drugi ImpReverb ![]()
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Probaj jos najnoviji pojednostavljeni Voxengo Pristine Space Light.
Ako to ne pomogne,onda j*bi ga! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Ja ne znam sta to znaci CPU friendly?
U pooslednjem mixu sam otvorio 4x IR1, tri deelay-a (Waves super tap 6, double deelay i Ohmboys), i Reverb A. Na svakom kanalu je bilo bar po dva inserta(Voxengo, GCO, Waves, Auto-tune, Waves deeser...), kanala je bilo 10 stereo, 15 mono, u VST rack-u je svirala Alpha, EXSP 24 i 2x Tilogy. 24 bita, 44,1. Pri latenciji od 5 ms, CPU ide na 70%, a pri 40ms na 60%. Automatizacija, silna cuda... Nemam pojma.. Koliko bi vi reverba u mixu? I ovo je mnogo, ali radi bez problema. Takodje ne znam sta znaci "kasnjenje" kod SIR-a? Koristio sam ga dosta i nikad nisam ni naslutio bilo kakav problem. Moguce je da nisam obracao paznju na prave stvari ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Vibrator
|
![]()
jos jedan glas za pristine space..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Administrator
|
![]()
Svi impuls reverbi imaju kasnjenje (neki se mogu podesiti na manje, ali sada je to nebitno)...Nuendo 2/SX 2 kompenzuje za to kasnjenje tako da vi ne primecujete......probaj snimati uzivo vokal sa SIR-om...
CPU friendly znaci da ne "ubija" procesor... E da, i moja preporuka je Voxengo Pristine Space [Light]... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Ako ti ne treba editovanje impulsa, ekvalizacija i slicno, najjednostavniji i najprijateljskiji prema procesoru je REVOLVERB. Napravili ga, a ko bi, braca Rusi! Radi, i za dz je.
http://revolverb.hostrocket.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
A gde je taj zuti kruzic? Ja snimam muziku samo u winamp-u... A mastering radim u Outlook Expres-u... Instrumente nikad nisam snimao, mada bih voleo i to da probam...
Pa dobro bre ljudi, zar vam licim na nekog ko eventualno ne bi znao sta je slusanje sa Sx-a? Zasto bi stavljao impulsni reverb na slusanje pri usnimavanju? Da vidis kako ce da odzvanja? Skapirao sam i sta je "CPU friendly", ali sam posle napisao i to da rade 4 bez problema (a moze i vise), znaci, ne jede toliko CPU (osim ako nemas celeron na 300. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Vidi? ?itao sam ne?to o tome, ali nisam nikada sam probao. ![]() Reci mi, gde onda ti stavlja? impulsni reverb, kao attachement? I da li je potrebno editovati svaki impuls kao preset u Word-u, ili to mogu direktno u Outluk-u? :oops: ![]() ![]() BI?e da je zbog interne arhitekture Outlook-a ja sam ve? primetio da ?aljem mail-ove mnogo lak?e odatle, dok Sound Forge ne?e ?ak ni da prepozna .doc format, ne znam kako vi uop?te uspevate sa njim. ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
X-Verb -Duende----Najbolji plugin reverb ikada | den | DSP forum | 30 | 17-06-2011 09:53 PM |
Lexicon najavio Plugin reverb | anap25 | Audio Software | 56 | 23-11-2009 08:15 PM |
Reverb preporuka? | goran ns | Audio Produkcija - Tehnike | 42 | 14-10-2006 10:40 AM |