Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Preporuka za neki impuls-reverb plugin ? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=11298)

acaradio 04-05-2005 05:17 PM

Preporuka za neki impuls-reverb plugin ?

Situacija je sledeca:
Probao sam "Waves IR" - nije CPU friendly,
onda sam uzeo "SIR" - predivan je, ali ima zesci latency u Cubase-u,
a jos davno sam se igrao sa "SF Acoustic Mirror"-om, i on se zesce grebe o CPU, a nije u ljubavi sa Steinbergovim aplikacijama, pa ne mogu da ga koristim u Cubase-u :(
Imate li preporuku za neki drugi ImpReverb :?:

Gianfranco 04-05-2005 05:21 PM

Probaj jos najnoviji pojednostavljeni Voxengo Pristine Space Light.
Ako to ne pomogne,onda j*bi ga!

Oggy 04-05-2005 06:49 PM

Ja ne znam sta to znaci CPU friendly?
U pooslednjem mixu sam otvorio 4x IR1, tri deelay-a (Waves super tap 6, double deelay i Ohmboys), i Reverb A. Na svakom kanalu je bilo bar po dva inserta(Voxengo, GCO, Waves, Auto-tune, Waves deeser...), kanala je bilo 10 stereo, 15 mono, u VST rack-u je svirala Alpha, EXSP 24 i 2x Tilogy. 24 bita, 44,1. Pri latenciji od 5 ms, CPU ide na 70%, a pri 40ms na 60%. Automatizacija, silna cuda...
Nemam pojma.. Koliko bi vi reverba u mixu? I ovo je mnogo, ali radi bez problema.
Takodje ne znam sta znaci "kasnjenje" kod SIR-a? Koristio sam ga dosta i nikad nisam ni naslutio bilo kakav problem.
Moguce je da nisam obracao paznju na prave stvari :D

lesha 04-05-2005 07:36 PM

jos jedan glas za pristine space..

Mogli 04-05-2005 10:12 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy
Takodje ne znam sta znaci "kasnjenje" kod SIR-a? Koristio sam ga dosta i nikad nisam ni naslutio bilo kakav problem.
Moguce je da nisam obracao paznju na prave stvari :D

I meni Sir 1008 dobro radi i samo njega koristim. Mozda je kod njega u pitanju neka starija verzija?

puRe 04-05-2005 10:21 PM

Svi impuls reverbi imaju kasnjenje (neki se mogu podesiti na manje, ali sada je to nebitno)...Nuendo 2/SX 2 kompenzuje za to kasnjenje tako da vi ne primecujete......probaj snimati uzivo vokal sa SIR-om...

CPU friendly znaci da ne "ubija" procesor...

E da, i moja preporuka je Voxengo Pristine Space [Light]...

MilTon 04-05-2005 10:36 PM

Ako ti ne treba editovanje impulsa, ekvalizacija i slicno, najjednostavniji i najprijateljskiji prema procesoru je REVOLVERB. Napravili ga, a ko bi, braca Rusi! Radi, i za dz je.

http://revolverb.hostrocket.com/

veseli koljac 05-05-2005 12:56 AM

Quote:

verovatno nisi probao da sviras neki instrument (ili sto kaze pure da snimas vokal ili bilo sta drugo) kada je ukljucen monitoring (zuti kruzic)a da je na kanalu aktivan neki impuls.

Oggy 05-05-2005 02:29 AM

A gde je taj zuti kruzic? Ja snimam muziku samo u winamp-u... A mastering radim u Outlook Expres-u... Instrumente nikad nisam snimao, mada bih voleo i to da probam...
Pa dobro bre ljudi, zar vam licim na nekog ko eventualno ne bi znao sta je slusanje sa Sx-a?
Zasto bi stavljao impulsni reverb na slusanje pri usnimavanju? Da vidis kako ce da odzvanja? Skapirao sam i sta je "CPU friendly", ali sam posle napisao i to da rade 4 bez problema (a moze i vise), znaci, ne jede toliko CPU (osim ako nemas celeron na 300.

Dushan_S 05-05-2005 03:49 AM

Quote:

A gde je taj zuti kruzic? Ja snimam muziku samo u winamp-u... A mastering radim u Outlook Expres-u... Instrumente nikad nisam snimao, mada bih voleo i to da probam...
hmmmmmm :?
Vidi? ?itao sam ne?to o tome, ali nisam nikada sam probao. :smile2:
Reci mi, gde onda ti stavlja? impulsni reverb, kao attachement? I da li je potrebno editovati svaki impuls kao preset u Word-u, ili to mogu direktno u Outluk-u? :oops: :noob: Pomozite neznalici, svi?a mi se kakav ti sound dobija? u mastering-u :bounce2:
BI?e da je zbog interne arhitekture Outlook-a ja sam ve? primetio da ?aljem mail-ove mnogo lak?e odatle, dok Sound Forge ne?e ?ak ni da prepozna .doc format, ne znam kako vi uop?te uspevate sa njim. :D

All times are GMT +1. The time now is 01:38 PM.