|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Kako subject kaze, evo jedna pjesma (Kao Kakao) koju sam snimao uzivo za jednu TV emisiju
![]() svi komentari dobrodosli ![]() http://www.glazbeni-forum.com/zvincic/Kakao_mix3.ogg |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
U zadnje vrijeme uglavnom citam i gustam. Cini mi se da je citav forum lijepo zivnuo sa Maxovim dolaskom.
A sad o pjesmi, lijepo mi zvuci, jedino mi na liniji sve malo ide u desno.
![]() |
#4 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
gitara je pannana lagano u desno a slapback delay-a ide na lijevu stranu (mozda sam ga trebao malo jace naglasiti) doduse, igram se sa mixevima malo. u jednoj drugoj pjesmi (dave's gone skiing koju cu isto postat uskoro) sam kopirao gitaru na drugu traku i napravio timeshift od kojih par ms i onda ih razdvojio tako da sredina ostane slobodna. problem je u tome sto moram zadrzat dobru mono kompaktibilnost (tv emisija) a to na ovaj nacin nije bas najbolje, gitara propadne u odnosu na ostatak koji je u centru. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
git. pojacalo (Marshall jcm900 slx) je ozvucen sa sm57, vokal sm58, back vokal (BUBNJAR!!!!) sa nekim akg bezicnim setom kojeg ne preporucam nikome zato sto je sasustao svaki put kad je kamerman prosao ispred bubnjara ![]() bubnjevi: snare sm57, kick - mikrofon iz nekog jeftinog kompleta za bubanj, jako lose zvuci, ali o tome kasnije), overheadi i tomovi sa mikrofonima iz istog kompleta. tomove sam miksao u trake sa overheadovima (zato na momente ne zvuce bas najbolje, nisam imao kontrolu u mixu :oops: ). e sad, zanimljiviji dio, kick i snare su triggani sa drumagogom. kicku je trebalo mesa jer je zvucao jako anemicno tako da sam iskopao par dobrih mesnatih semplova a originalni zvuk sam koristio kao punch (toga je bilo na bacanje ![]() sto se snare-a tice, zvucao je mutnjikavo (razumljivo, samo gornja strana ozvucena) i PREVISE hihata je curilo (bubnjar je heavy hitter) tako da sam nasao i tu par semplova i blend postavio na 70%. sto se tice ozvucavanja to je vise manje to. gitaru sam morao jako ekvilajzirati jer je zvucala presirovo i preresko. vokal me namucio jer je "trazio pozicije" oko mikrofona (citaj: nije me slusao i poljubio mrezicu vec hvatao zjake okolo). na bas gitari ne mogu nikako brencanje izrezati, i ovako sam je zamutio previse. no, uglavnom, na jednom prosjecnom vulgaris TV prijemniku stvar bi trebala zazvucati skroz pristojno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
gitara bas nije ispala dobro,previse je mutna i zvuci kao da je pojacalo snimano sa velike udaljenosti (kao da si stavio jedan mikrofon u prostoriju i da si snimao ceo bend (e tako meni zvuci gitara,ne i ostali instrumenti.)
bas je mutnjikav i preglasan svidja mi se kako se cuju bubnjevi i vokal. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() sto se bas gitare tice, ne znam sta da radim...ako je posvijetlim uzasno se jako cuje brencanje zica ![]() a da je preglasna...lako moguce...ovo sve radim na slusalicama nocu jer pripremam snimke za miksanje na monitorima ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#9 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() tnx. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Izvini jesi ti ovo snimio s mixera u dva kanala na kompu??
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lag vs Dan Mute - would LIVE for $$$ (live act) | Lag | Produkcija Elektronske Muzike | 0 | 07-01-2009 11:57 AM |
Live... | sasa.ivkovic | Predlozi i sugestije | 15 | 01-11-2006 11:21 PM |
Live 5 | Altek | Audio Software | 3 | 24-07-2005 01:24 PM |