|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Daklem, imam M-Audio FastTrack pro, i imam latenciju od 5ms u Cubase-u i bas mi smeta dok pevam demo-e.
Treba mi preporuka za neku zvucnu polovnu ili novu oko 200e, samo da nema latencije. Ne treba mi vise od 2 ulazna kanala. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Member
|
![]()
Ama ima zvucnih koje ce ici i do 0,7ms uz odlicnu konfiguraciju (hardware i software) ali primarno pitanje je da li tvoj PC sistem moze to da odradi.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Smeta ti latencija od 5ms? Na koliko ti je namesten buffer? Cini mi se da na toj karti ne moze da se namesti ispod 80 (mada bi i to trebalo da ti je ok)... ja sam imao TC desktop konnekt 6 (a ona ti je nova oko 200e) i buffer je mogao da se spusti do 32, naravno ukoliko ti masina to podnese bez puckanja i krckanja...
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Da taj konnekt 6 je dobar, mislim mo?da i best buy za do 200 ojra!
Nisam 100% siguran, ali mislim da na njemu ima i reverb, pa sve i da ima neku latenciju koja smeta, mo?e da se peva samo na njemu uz efekat, dakle sam da ima? monitoring, da ni ne mora da ide sa cubase-ta. Mislim da latencija nije toliko vezana za samu brzinu ma?ine koliko za kvalitet komponenata, ploče, same karte itd... Poz'
![]() |
#5 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Ako ne mo?e? da peva? bez reverba ili već nekog efekta, onda ti je TC Desktop Konnekt 6 najbolje re?enje, naravno opet sa Direct Monitoringom i bez slu?anja ulaza iz Cubasea (Konnekt ima reverb ba? za Direct Monitoring). Sve u svemu, bez Direct Monitoringa je čista lutrija kolika će latencija biti na TVOM računaru kad slu?a? ulaz iz Cubasea (kao ?to ka?e @Tranzit), po?to latencija zavisi od vi?e faktora, a računar je va?an faktor. Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ah, Konnekt 6. Karta koja je odbijala da radi na 4 razlicite masine ukljucujuci i mac book pro...
Uopste ne preporucujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Pozz
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ne, bio je falican model a onda je i sledeci model krenuo da pravi probleme nakon mesec dana.
Znam da se ponekad zalomi ali ja im sigurno necu vise davati pare ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
Ja sam video puno takvih m-audio... jbg, nisu to rucni rad custom shop violine, izgleda da je malo imena koja garantuju kvalitet kakav je pre samo par godina bio...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
zvucna kartica preporuka | sitter | Computer Hardware | 3 | 02-10-2010 12:47 AM |
dj sluske do 200e | geckonium | Monitoring | 29 | 19-03-2010 10:31 AM |
Zvucna karta i Mic... preporuka potrebna... | "7" | Computer Hardware | 9 | 29-01-2009 08:50 AM |