Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Extrerna zvucna do 200e - preporuka (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=43082)

Davor(Senn) 31-12-2012 01:41 AM

Extrerna zvucna do 200e - preporuka

Daklem, imam M-Audio FastTrack pro, i imam latenciju od 5ms u Cubase-u i bas mi smeta dok pevam demo-e.
Treba mi preporuka za neku zvucnu polovnu ili novu oko 200e, samo da nema latencije.
Ne treba mi vise od 2 ulazna kanala.
Hvala.

Tranzit 31-12-2012 05:57 AM

Re: Extrerna zvucna do 200e - preporuka

Ama ima zvucnih koje ce ici i do 0,7ms uz odlicnu konfiguraciju (hardware i software) ali primarno pitanje je da li tvoj PC sistem moze to da odradi.

"7" 31-12-2012 09:10 AM

Smeta ti latencija od 5ms? Na koliko ti je namesten buffer? Cini mi se da na toj karti ne moze da se namesti ispod 80 (mada bi i to trebalo da ti je ok)... ja sam imao TC desktop konnekt 6 (a ona ti je nova oko 200e) i buffer je mogao da se spusti do 32, naravno ukoliko ti masina to podnese bez puckanja i krckanja...

Bockie 31-12-2012 09:54 AM

Da taj konnekt 6 je dobar, mislim mo?da i best buy za do 200 ojra!

Nisam 100% siguran, ali mislim da na njemu ima i reverb, pa sve i da ima neku latenciju koja smeta, mo?e da se peva samo na njemu uz efekat, dakle sam da ima? monitoring, da ni ne mora da ide sa cubase-ta.

Mislim da latencija nije toliko vezana za samu brzinu ma?ine koliko za kvalitet komponenata, ploče, same karte itd...

Poz'

awacs 31-12-2012 01:01 PM

Quote:

Originally Posted by Davor(Senn) (Post 339862)
Daklem, imam M-Audio FastTrack pro, i imam latenciju od 5ms u Cubase-u i bas mi smeta dok pevam demo-e.

Ako ti nije nu?an reverb dok peva?, ima? ono MIX dugme na FT Pro koje slu?i za Direct Monitoring (naravno isključi? Input Monitor na Cubaseu).

Ako ne mo?e? da peva? bez reverba ili već nekog efekta, onda ti je TC Desktop Konnekt 6 najbolje re?enje, naravno opet sa Direct Monitoringom i bez slu?anja ulaza iz Cubasea (Konnekt ima reverb ba? za Direct Monitoring).

Sve u svemu, bez Direct Monitoringa je čista lutrija kolika će latencija biti na TVOM računaru kad slu?a? ulaz iz Cubasea (kao ?to ka?e @Tranzit), po?to latencija zavisi od vi?e faktora, a računar je va?an faktor.

Pozdrav,

Vasa

MUzzY 01-01-2013 01:29 PM

Ah, Konnekt 6. Karta koja je odbijala da radi na 4 razlicite masine ukljucujuci i mac book pro...
Uopste ne preporucujem.

"7" 01-01-2013 03:05 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 339896)
Ah, Konnekt 6. Karta koja je odbijala da radi na 4 razlicite masine ukljucujuci i mac book pro...
Uopste ne preporucujem.

Kod mene je radila odlicno i preko fw karte i preko fw-a na ploci, na mom laptopu, kod ortaka, na 32 i 64 bit win-u, covek kupio od mene i nema problema tako da ne znam sta se to kod tebe desavalo, mozda je problem u drajveru bio...
Pozz

MUzzY 01-01-2013 06:40 PM

Ne, bio je falican model a onda je i sledeci model krenuo da pravi probleme nakon mesec dana.
Znam da se ponekad zalomi ali ja im sigurno necu vise davati pare :)

Khan 02-01-2013 11:14 PM

Ja sam video puno takvih m-audio... jbg, nisu to rucni rad custom shop violine, izgleda da je malo imena koja garantuju kvalitet kakav je pre samo par godina bio...

Milan_M 08-01-2013 10:32 PM

moja preporuka je da skupis minimalno 300e da ne bacas pare dzabe :)

All times are GMT +1. The time now is 05:00 AM.