|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Jedno pitanje da li je neko probao Dell PowerEdge 2950 da stavi na OSX Server ili da li neko mozda ima ovakvu konfiguraciju kao rig?
Znaci radi se o 8 core masini (2 x 3.0ghz Xeon 5300) sa 32 giga rama, 5 TB hard disk, 2066 FSB. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
Hvala unapred |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Dobro ako niko nezna da odgovori onda imam sledece pitanje:
Dell Poweredge 2950 su dva Quad Core 5300 procesora sa 12 giga rama i bla bla. Da li mislite da je solidna masina da se radi miks u Cubase-u za pluginove? Koliko realno moze da izgura? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
ne znam kakve su tvoje potrebe po pitanju broja kanala i ostalo ali je realno da ćeš teško ovakvu mašinu zagušiti plugin-ovima...
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Moja trenutna masina je 2X quad core XEON na 2,66 GHZ (MAC PRO) i pored snazne zelje, nisam uspeo da ga "zagusim" nikakvim (realnim) zahtevima pri mixu, a i pri koriscenju virtualnih instrumenata, a jos manje semplovima, a imam "samo" 4 gig RAMa, jedino mi je luksuz 5TB u hardovima i jos 1,TB eksternog harda (FW 400) dakle ako taj Dell IKADA proradi na MAC OSX, treba da brise k'o mecava...
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
Zasto pitam u vezi ove masine ... ja imam Dual Core PPC 2.6 sa 8 giga rama na kome nemogu da povucem novije AU instrumente a pored njega imam iMac Intel Dual Core (stariji model), MacBook Pro Intel 2.6ghz (stariji model) i noviji MackBook Pro Intel ali 2.3 ghz. E sada za MackBook Pro-jeve koristim eSata pa na dva HD u Raid0 a za PPC koristim brzi neki HD. Planiram da guram sve preko Vienna Ensemble Pro za sequence a za mixing bih zeleo da mi je ovaj Dell PC Master a ovi mac-ovi slejvovi. Guram sve zive plugins: DUY,Waves,URS,Sonnox,UAD1 x2 ,Altiverb (svi znamo da ovo cudo jede CPU) itd. a za sequence svasta. Inzervirao sam se kada mi je Macbook Pro Intelov na 4 GB rama zakucavao na Alicia Keys-u a svi semplovi su bili na 2 eksterna HD-a u Raid0, hteo sam da razvalim komp majke mi (da dodam da iskljucenjem njene pedale i jos nekih stvari sam uspeo da smanjim pucketanje. Cak sam povecao i latency lol sto je za mene bilo ne normalno ?!?!?!?!). Vidjam isto da kada loadujem naprimer Predator, Vanguard,Nexus,RMX i jos soft synth-a CPU mi spajkuje na 70%-80% pa zato moram da resavam sa Vienna Ensemble Pro stvari nazalost ![]() Samo da mi mix plugins-i rade na ovom Dell-u pa to ce biti fantazija!! Da odgovorim pitanje gore koliko planiram kanala, do 100 ![]() Last edited by Geronimo; 22-11-2011 at 06:53 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Bufet Dell Rumski | LACKY | Pricaonica | 522 | 12-09-2019 11:51 PM |
ff800 % Dell Vostrro 1015 problem! | Zeroo | Computer Hardware | 21 | 17-11-2010 11:58 PM |