![]() |
Dell PowerEdge 2950 na OSX
Jedno pitanje da li je neko probao Dell PowerEdge 2950 da stavi na OSX Server ili da li neko mozda ima ovakvu konfiguraciju kao rig?
Znaci radi se o 8 core masini (2 x 3.0ghz Xeon 5300) sa 32 giga rama, 5 TB hard disk, 2066 FSB. |
Re: Dell PowerEdge 2950 na OSX
Quote:
Hvala unapred |
Dobro ako niko nezna da odgovori onda imam sledece pitanje:
Dell Poweredge 2950 su dva Quad Core 5300 procesora sa 12 giga rama i bla bla. Da li mislite da je solidna masina da se radi miks u Cubase-u za pluginove? Koliko realno moze da izgura?:D Quote:
|
ne znam kakve su tvoje potrebe po pitanju broja kanala i ostalo ali je realno da ćeš teško ovakvu mašinu zagušiti plugin-ovima...
|
Moja trenutna masina je 2X quad core XEON na 2,66 GHZ (MAC PRO) i pored snazne zelje, nisam uspeo da ga "zagusim" nikakvim (realnim) zahtevima pri mixu, a i pri koriscenju virtualnih instrumenata, a jos manje semplovima, a imam "samo" 4 gig RAMa, jedino mi je luksuz 5TB u hardovima i jos 1,TB eksternog harda (FW 400) dakle ako taj Dell IKADA proradi na MAC OSX, treba da brise k'o mecava...
|
Quote:
Zasto pitam u vezi ove masine ... ja imam Dual Core PPC 2.6 sa 8 giga rama na kome nemogu da povucem novije AU instrumente a pored njega imam iMac Intel Dual Core (stariji model), MacBook Pro Intel 2.6ghz (stariji model) i noviji MackBook Pro Intel ali 2.3 ghz. E sada za MackBook Pro-jeve koristim eSata pa na dva HD u Raid0 a za PPC koristim brzi neki HD. Planiram da guram sve preko Vienna Ensemble Pro za sequence a za mixing bih zeleo da mi je ovaj Dell PC Master a ovi mac-ovi slejvovi. Guram sve zive plugins: DUY,Waves,URS,Sonnox,UAD1 x2 ,Altiverb (svi znamo da ovo cudo jede CPU) itd. a za sequence svasta. Inzervirao sam se kada mi je Macbook Pro Intelov na 4 GB rama zakucavao na Alicia Keys-u a svi semplovi su bili na 2 eksterna HD-a u Raid0, hteo sam da razvalim komp majke mi (da dodam da iskljucenjem njene pedale i jos nekih stvari sam uspeo da smanjim pucketanje. Cak sam povecao i latency lol sto je za mene bilo ne normalno ?!?!?!?!). Vidjam isto da kada loadujem naprimer Predator, Vanguard,Nexus,RMX i jos soft synth-a CPU mi spajkuje na 70%-80% pa zato moram da resavam sa Vienna Ensemble Pro stvari nazalost :( Samo da mi mix plugins-i rade na ovom Dell-u pa to ce biti fantazija!! Da odgovorim pitanje gore koliko planiram kanala, do 100 :D |
Snimicu vam ton kucista kada se kresne On dugme lol :D:D:D:D ko da polece avion hahahaha :rotfl:
|
Evo kako se cuje masina koju imam kada se ukljuci lol :rotfl::rotfl::rotfl: ko da polece super sonicni avion lol
http://www.youtube.com/watch?v=WDTwo...eature=related A ovo je njegov stalni ton: http://www.youtube.com/watch?v=JyXWm4Z_osA (malo jace se cuje nego sto jeste) |
Ih sunce mu :P
|
Dragi forumasi samo da vam javim da sam resio sve, radi ko bombona a ovih dana cu zameniti i proklete bucne fanove lol (iskopao sam blog online koji resava buku)
:D:D nema gusenja uopsteeeee |
All times are GMT +1. The time now is 10:32 AM. |