|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav!
Interesuje me koje prednosti ima koristenje miksete uz kompjuter u odnosu na poristenje samog kompjutera. Koje prednosti donosi koristenje miksete u kucnom studiu uz kompjuter (sem uloge predpojacala)? Da li je neophodno imati i miksetu za dobar rad? Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Nije neophodno.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Precesljaj forum ,bilo je vec krljanja oko ovoga...
U osnovi je bitno da odlucis sta hoces da radis , da li ides na minimalan kucni studio sa nekim osnovnim potrebama ili na nesto produkcijski ozbiljnije. Jos je Platon rekao da je covek...
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
nije neophodno al ce ti rame otpasti od kliktanja mishom po displeju. bilo kakav barem 8ch kontroler je potreban da se ne smoris IMHO.
ili kao sto je govorio Aristotel - "udri brigu na veselje"
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
meni rame još nije otpalo a evo živim od svog posla već 5 godina. Kontroleri su ok za gimnastiku, ne menjaju ništa u zvuku. Mixete da bi menjale nešto u smislu kvaliteta mixanja moraju da budu prilično skupe i uglavnom se ne nalaze po kućnim studijima već većim i ozbiljnijim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Member
|
![]()
Ok, znaci, sve sto bih uradio sa miksetom koja je ispod 10 000 evra, mogu i bez nje?
Pa dobro...malo mi je bilo nejasni sta mikseta radi sto se ne moze softverski... Hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
covek je verovatno pitao vezano za zvuk pa sam greskom napravio small offtopixoRz ...@Domestos ovo ti je dobar odgovor, covek je objasnio ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Junior Member
|
![]()
Ur choice. Za postavljanje nekih osnova , ne. Za ozbiljan rad.....ako ne zelish da se otvorish za mikser, onda tjesh se morati otvoriti za jaku kartu, sa externim delom za analogne/digitalne in/oute, , AD konvertere , etc. Upravo sam u oglasima ponudio Behringerov digitalni mikser ( neshto slichnostarom o1 v yamahinom,samo dhto je 24 obitan i ima 4 senda). Radim na njemu vetj pet godina i uz dva rachunara, apsolutno predstavlja stabilan sistem na kojem, uz DOBRO slushanje i monitoring ( zashto niko nikada ne pominje to prvo) moze da se radi jako kvalitetno u produkcijskom, kreativnom i uostalom, svakom drugom smislu.
I've seen things you people wouldn't believe... Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments... will be lost in time... like tears... in rain... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
A, da, a pritom da napomenem da zaista ne mogu da pristupim ozbiljnoj produkciji bez fizichkih reglera i miksera kao platforme. Ali to je moj trip.
I've seen things you people wouldn't believe... Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments... will be lost in time... like tears... in rain... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
MAO
|
![]()
suzdrži se molim te hvaljenja stvari koje prodaješ. Ne impliciram ništa maliciozno, samo je to ovde neko nepisano pravilo ponašanja. Mislim, ako neko traži neku spravu i ti je imaš na prodaju, sve kul, pošalješ pm i furaš.
a što se mixera tiče, ljudi i dalje vrte priču u krug. Mixeri jeftine izrade i malog broja opcija nisu preterani benefit u studiju, više su upotrebljivi za bine i koncertnu sferu tehnike. Da bi nešto davalo realni doprinos studiju, potreban je ipak neki nivo kvaliteta, jer koj moj će ti jeftiniji mackie, soundcraft ili a&h ako svojim šumom i thd utiču na kvalitet onoga što u njih ulazi? Mislim da mixeri koji su ispod 16ch i koštaju ispod kilo eura, nemaju mesta u ozbiljnom studiju gde je ljudima stalo do kvaliteta svake komponente u lancu. To ne znači da su loši za home studio gde se ljudi bave prvenstveno kreativnim i idejnim radom, tu umeju da ozbiljno olakšaju stvari AKO postoji više sprava i izvora zvuka koje treba kontrolisati lako. @disco violence nema tu zeca, ne predstavlja mixeta dokaz da neko zna šta radi. Samo stav i mesto mixeru u studiju razdvajaju budalu od razumnog vlasnika. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
mikseta i cubase | zoolander | DSP forum | 10 | 11-09-2009 09:42 AM |
Mikseta?? | Kroks | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 11 | 11-10-2008 10:12 PM |
Analogna mikseta iz 80-tih | vly | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 22 | 19-02-2008 03:10 PM |
Cubaseova lenja mikseta, ili... | Igor | Audio Software | 18 | 26-11-2003 10:00 AM |