|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
?ta po va?em mi?ljenju mo?e biti razlog ovakvoj frekventnoj slici koju dobijam kada mikrofonski kabl (1/4 jack) ubacim u line in. To se de?ava bez obzira da li je mikrofon dobio fantomsko napajanje, ili ne. Dovoljno je samo da se uspostavi kontakt i ?um je tu...
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Struja? Ground loops?
Cini mi se da moze i kondenzator da prsne tako?
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Mozda ti je do kartice ak je neka losija, moja onboard ima takav odaziv kad ukljucim line-in (a o micu da i ne pricam)
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Struja, vidi se peak na 50Hz i harmonici
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Kartica je Audigy 2 Platinum ex, ali na stranu to.
Evo ?ta se de?ava... Linija mog lanca prote?e se ovako: kondenzatorski mikrofon Behringer B2 Pro ulazi u mikrofonski preamp Behringer Mic 200 (tube preamp), odakle se signal ?alje u Behringer Ultragraph DEQ1024 (ekvilajzer) i prosleđuje u Behringer Tube Composer T 1952 (comp. - limit.) i Behringer Ultramizer PRO 1424P. Odatle se lanac zavr?ava u Line 2 na eksternom box-u zvučne karte. E sad... ?to se struje tiče imam produ?ni kabl da pet ulaza, nije kineski, već kupljen u radnji za računare. Tu ubadam ove tri hardverske sprave, i ispravljač od pretpojačala. Kompjuter, sa ?tampačem, skenerom i svim periferijama je uključen u poseban ?teker, na drugom zidu, mada pouzdano znam, da je to JEDNA ISTA FAZA! Da li sam ja ovim zaključkom sebi ujedno dao i odgovor?
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
definitivno struja, na samom inputu, ovi ostali "outboard"-i ti dizu i ostale frekvencije.. tj, zato imash toliko harmonika.. IMHO..
![]() ja mislim da ti je do prve stvari u lancu.. a i audigy se nije bash proslavio po niskoj kolichini shuma i brooma.. pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam imao Mic 100. Imao sam stalno prisutan ?um. (ne znam da li ba? odgovara slici tvog ?uma jer nisam nikada istra?ivao). To me izluđivalo i stalno sam morao koristiti alate za 'de?umljavanje'
![]() A onda, kada sam Mic 100 potpuno odmakao od radnog stola (ba? potpuno - 1,5 metar) sve ne?eljeno palo na -00 dB. ?um se izgubio. Primicao sam, odmicao : monitoru, zvučnicima, ... , ... - ?um se uvijek javljao. Ne znam da li je to to, ali eto, to je moje iskustvo sa BeringUhom. PoZzzz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
a da proveris za pocetak i sam kabl?ja sam imao svojevremeno jaaaako slican problem sa pravljenim kablom XLR->TRS,majstor lose (citaj:nikako)povezao pin 1 na XLR-u i "oklop"
poz |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
M-hm
![]() Ajd, videću pa javljam!
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |