![]() |
????um!
1 Attachment(s)
?ta po va?em mi?ljenju mo?e biti razlog ovakvoj frekventnoj slici koju dobijam kada mikrofonski kabl (1/4 jack) ubacim u line in. To se de?ava bez obzira da li je mikrofon dobio fantomsko napajanje, ili ne. Dovoljno je samo da se uspostavi kontakt i ?um je tu...
|
Re: ????um!
Struja? Ground loops?
Cini mi se da moze i kondenzator da prsne tako? |
Mozda ti je do kartice ak je neka losija, moja onboard ima takav odaziv kad ukljucim line-in (a o micu da i ne pricam):confused:
|
Re: Ššššum!
Struja, vidi se peak na 50Hz i harmonici
|
Kartica je Audigy 2 Platinum ex, ali na stranu to.
Evo ?ta se de?ava... Linija mog lanca prote?e se ovako: kondenzatorski mikrofon Behringer B2 Pro ulazi u mikrofonski preamp Behringer Mic 200 (tube preamp), odakle se signal ?alje u Behringer Ultragraph DEQ1024 (ekvilajzer) i prosleđuje u Behringer Tube Composer T 1952 (comp. - limit.) i Behringer Ultramizer PRO 1424P. Odatle se lanac zavr?ava u Line 2 na eksternom box-u zvučne karte. E sad... ?to se struje tiče imam produ?ni kabl da pet ulaza, nije kineski, već kupljen u radnji za računare. Tu ubadam ove tri hardverske sprave, i ispravljač od pretpojačala. Kompjuter, sa ?tampačem, skenerom i svim periferijama je uključen u poseban ?teker, na drugom zidu, mada pouzdano znam, da je to JEDNA ISTA FAZA! Da li sam ja ovim zaključkom sebi ujedno dao i odgovor? |
definitivno struja, na samom inputu, ovi ostali "outboard"-i ti dizu i ostale frekvencije.. tj, zato imash toliko harmonika.. IMHO.. :)
ja mislim da ti je do prve stvari u lancu.. a i audigy se nije bash proslavio po niskoj kolichini shuma i brooma.. pozdrav |
1 Attachment(s)
a da proveris za pocetak i sam kabl?ja sam imao svojevremeno jaaaako slican problem sa pravljenim kablom XLR->TRS,majstor lose (citaj:nikako)povezao pin 1 na XLR-u i "oklop"
poz |
M-hm :confused:
Ajd, videću pa javljam! |
Quote:
|
Ma nije slučajno ?to profići uvek savetuju da je bolje meditirati u ti?ini, nego slu?ati zvuk sa lo?eg kabla. U ovoj DAW sferi, za razliku od ostalih, izgleda, nema kompromisa!
|
All times are GMT +1. The time now is 01:07 AM. |