|
Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Planiram da podignem hipotekarni kredit od fonda za razvoj,uslovi su da nisam stariji od 25 g, da li mogu da ukljucim sina u celu pricu? On ima 20 g i trenutno studira avt,planiram da u biznis plan navedem otvaranje muz studija.Zanima me nesto vise oko registracije istog, posto su bila neka suprotna misljenja. Cisto me interesuje vase misljenje oko toga, jer su uslovi vrlo dobri, godinu dana grejs period i kamata 1 posto. Na koji nacin bih mogao da registrujem, pored muz. studija i izdavanje prostora za muz probe, s time sto bih voleo da imam neki papir na primer od ministarstva zivotne sredine, da nesmetam okolini.Sto se tice buke da li je neko zaduzen od inspektora da izmeri da li buka prelazi zakonske okvire (decibele) i kome se podnosi zahtev za tako nesto?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Senior Member
|
![]()
Samo sto sam stigao sa zimovanja, detaljan odgovor vec sutra.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Za buku je zaduzena inspekcija ministarstva za zdravlje.
Mozes podneti zahtev da izadju na tern i izvrse merenje.Koliko tacno kosta ta expertiza neznam, jer su u slucaju za koji znam dolazili na zalbu gradjana, znaci kao inspekcija. Ljudi koji to rade su vrlo strucni i jako dobro znaju sta rade. Last edited by LACKY; 20-02-2008 at 09:56 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Odlicno!To cu uraditi sigurno,samo me zanima jos nesto, da li postoji razlika u kolicini buke u raznim periodima dana? Mislim na period, kada se postuje kucni red i mir.To planiram da uradim kada zavrsim zvucnu izolaciju,da se urade ta merenja, pa ako ne prelazim zakonske dozvoljene granice, da mogu da se bavim tim poslom,s time da onda posedujem dozvolu za rad od nadleznih institucija,pa samim tim bih izbegao bilo kakav konflikt sa komsijom,ali to bi onda bila samo subjektivna smetnja ne i objektivna sto nebi imalo nikakvu tezinu pred zakonom,ako uzmemo pod predpostavkom da merenja pokazu da buka ne prelazi zakonske okvire dozvoljenog i nikako ne ugrozava zdravlje i sredinu doticnog.U suprotnom ne bih se bavio time,ako to merenja pokazu.
Da li znas tacnu adresu ili bilo kakav kontakt telefon kome bih se obratio sa zahtevom? Last edited by grada27; 21-02-2008 at 12:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Kada te neko prijavi zbog buke dolazi ti policija a ne inspekcija, pisu ti prijavu ili te opominju da ne pravis vise buku... mozes ti da imas papir, ali to se onda testira tako sto se pusti najjaci moguci zvuk (pojacalo odvrnuto do kraja) pa se onda meri da li napolju pravis previse buke... mom ortaku su dosli u kafic, pojacali muziku i konstatovali da on moze da pravi buku vecu od dozvoljene, bez obzira sto on ne pojacava toliko inace... ali neko ga je prijavio a on ima jako pojacalo... i kaznili ga...
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
E sad jebi ga ti pametujes. Postoji za to gore navedena inspekcija koja izvrsi expertizu i ako ustanove da ti sa svojom delatnoscu neprekoracujes dozvoljene vrednosti ti si miran. To sto tvoj ortak nepojacava je jedna stvar, a kafic je druga stvar jer tu pored muzike galame gosti i radno vreme svakog lokala je tacno propisano, ako je on to krsio to nema nikakve veze sa ovom pricom. Ako to smeta pa ljudi zovu policiju posle toga sledi prijava.Ta inspekcija je kod mog ortaka upravo dolazila zbog prituzbi gradjana, ljudi su izvrsili merenje dali zakljucak i tako se zavrsilo.
Neznam tacnu adresu ali verovatno na 988 mozes doci do broja gradskog inspektorata za zdravlje i dobiti informacije. Last edited by LACKY; 21-02-2008 at 01:15 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Fond za nove bandove koji zele zaobic labele | redroom | Razno | 0 | 24-07-2009 10:26 PM |
Razvoj analognih i digitalnih AV tehnologija | dexyco | Tutorijali | 3 | 13-09-2007 12:05 AM |
Razvoj efekata na GPU-u | peraZdera | DSP forum | 31 | 10-05-2006 10:31 AM |
Nazadni razvoj | Tazman | Razno | 31 | 27-04-2006 11:24 AM |