|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Na pragu sam kupovine novog instrumenta.Odlicno! Bilo bi kad bih znao sta da uzmem. Moj favorit Musicman Stingray 5 otpada, naravno zbog cene. Kao drugu mogucnost razmatrao sam Yamaha TRB1005, znaci raspolazem sa cifrom oko 1000 EUR. Pretrazujuci net dosao sam do sledecih podataka: dosta lose uradjena elektronika, lose uradjen no name hardware, baterija traje jedva 24 h i ono najgore, mali spejsing. Znaci otpada... Znam, najbolje je uzeti instrument u svoje ruke i probati ali nisam u mogucnosti da odem do BG ili NS iz razlicitih razloga. Trazim bass za funk-rock svirku, dobar spejsing, 24 frets, 5 ili 6 zica, low action i sve to da se uklopi u 1000 EUR +/- 100 . Ako imate neki predlog javite
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
|
![]()
Moja apsolutna preporuka bi ti bio Peavey Cirrus, međutim i on prelazi budžet od 1000EUR. U tom cjenovnom rangu ti se nalazi Blade Tetra Bass B-25
http://www.bladeguitars.com/bassgallery.html mada je on sa singlovima i ne znam koliko ti to godi. Mada naj grrrrr... gitara sa singlovima koju sam cuo. Ali za slap je stravičan! Druga preporuka bi bio Spector. Recimo Rebop 5 DLX http://www.spectorbass.com/NewFiles/euro.html O njemu ti bassystem može više reći...
![]() |
#3 |
Junior Member
|
![]()
Tiki hvala na predlozima. Zar na ovom forumu nema basista ili imaju malo iskustva? Bassystem, komentari za Spektor?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
Spektor je super! Probao sam ga novog u par prilika u londonskom bass centru i svideo mi se. Ne znam konkretno koji model, nisam obracao paznju... E sad, jeste da je to je ta warwick shkola (
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
fipke OBRNI
Warwick je Spector škola! Sledeće sedmice vam stiže Spector u Artist BG i NS, pa svi na probu! ![]()
![]() |
#6 |
Mason
|
![]()
Sa dobrim Fender Jazz Bass-om sigurno neces pogresiti, ma da tu igra i ukus... Recimo Warwick jeste odlicna gitara, ali ja ga ne volim... Ash takodje...
Sve zavisi od ukusa... Ja volim klasican bass, koji ima basove i srednje i tu je kraj price... Nisam bass za nabudzene varijante sa ultra bojicama... Svidja mi se Sting Ray, sto ne znaci da je on najbolji... nema "najbolje" bass gitare... Subjektivno, dobar Jazz Bass itekako radi posao... i puno vise od toga... Namerno ponavljam "dobar" jer Fender ima fenomenalnu boljku da gotovo svaki zvuci na svoju ruku... Dve gitare iz iste serije, pa se razlicito chuju... verovatno razlika u komadima drveta... ko zna...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|