|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
VIP Member
|
![]()
Sigurno neko od vas ima iskustva sa 'peglanjem' vokala u
Melodinu. Zanima me kako bih mogao da iz Cubase/Nuenda editujem vokal u Melodinu.Postoji Rewire most za njega ali ne baratam najbolje tom vezom. Moze li neko objasniti postupak povezivanja audio tracka iz Cubase sa Melodinom,tj.kako da snimljen vokal u cubase-u editujem pomocu Melodina?Kako da iskoristim tu Rewire vezu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ton magistar
|
![]()
uf. sad se ne sjecam tocno, ali to san vec pisa kako se radi. morat ces malo potrazit po forumu.
u svakom slucaju imas jedan file u folderu od melodinea - nekakav 'bridge' (sa extenzijom *.dll). njega stavi u vstplugins folder i kasnije ga insertiraj ko svaki drugi vst efekat u cubaseov mixer. preko tog bridge ces integrirat melodine u cubase, ali kazen ti, zaboravi san tocan postupak, jer inace ne koristin melodine, a neman ga ni instaliranega da se prisjetim. :oops:
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Brate, ima "peva?a" koje je NEMOGU?E ispeglati sa auto tune-om
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4 |
Super Moderator
|
![]()
Uhhh ne znam ni ja tacno jer sve sto zelim da odradim lepo udjem u stand alone verziju i sredim wav, pa ga vratimu Cubase. Verovatno ovo zelis zbgo preciznosti ali mislim da imas u uputstvu od melodine-a sve objasnjeno.
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
Kaze se: "Bolje spreciti nego leciti". Zato ga ti lepo vracas dok ne otpeva kako treba, pa 12 sati- 12 sati. Sve sto prodje kroz Tune ili Melodyne menja karakteristiku i u slici ne mozes da ga "proguras" kako treba.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
|
![]()
Da, dobro ali u elektronskoj produkciji je i potrebna promena karakteristike, tako da meni bas odgovara "prljanje" vokala
![]() |
#7 | |
ton magistar
|
![]()
evo, nasa san post di san pisa o melodineu i cubaseu:
Quote:
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
Naravno, Eon sto kaze stoji. Ja sam pisao iz ugla "cistog" vokala gde se to manifestuje kao tehnicki nedostatak, ali za elektroniku ovo ne vazi (ukoliko zelis da dobijes sinteticki zvuk vokala).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ivan Lekic
|
![]()
Melodyne je odlican program za sve , i za prljanje vokala ali i za ostale stvari .. Oggy-ja mrzi da ga provaljuje pa zato kaze inace da ga pravo oseti promenio bi misnjenje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderator
|
![]()
E kad smo kod cistog vokala prekjuce sam slusao presete sa helicona u Artistu. Ono je ljudi ludo skroz, radi kao da je otpevan vibrato ili pitch ili ne znam ni ja vise, ali je prejaka spravica. Samo 1800 evra
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
USB - Midi veza kako? | aleks | Audio Software | 24 | 22-10-2008 11:40 AM |
Problem Veza:t3-pc Preko Midi Kabla | spale | Computer Hardware | 0 | 28-08-2007 12:07 PM |