Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 06-09-2003, 10:52 AM   #31
Tiki the Boyler
Moderator

Tiki the Boyler's Avatar

"Muzicki Tonski Studio" je super! Progutao sam je u dahu! I koristim je za nastavu sa svojim ucenicima! E sad... to je i pohvala, ali i mana... Knjiga je pisana dosta uopsteno i super je za pocetne korake, ali u njoj ima jako malo prakticnih objasnjena! Koji materijal, iz koliko se pravaca farba itd...
A sto se piramidalnog apsorbera tice, ja sam gledao namjenski radjen apsorber u nekoj prodavnici u Sremskoj Mitrovici, ali je cifra po kvadratu isla od 25 do 50 EUR sto je van pameti!
Medjutim...
Moja snajka je ORL ljekar i ima gluvu sobu (za audiometriju)! (Kad mi svi dopizde odem kod nje da cisto izludim od tisine) Njoj je to uradjeno piramidalnim apsorberom koji je nabavila u fabrici namjestaja Inga u Gradisci (Republika Srpska); tako da pretpostavljam da ni ostale fabrbike namjestaja nisu izuzetak! Dakle ono sto oni koriste da hrastova daska ne zulja guzu nama treba da napravimo tisinu i unistimo prirodnu reverberaciju prostorije!
Sad... Navalite na fabrike namjestaja!

Pozdrav!

Tiki the Boyler is offline   Reply With Quote
Old 06-09-2004, 09:37 PM   #32
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

http://www.valorplast.co.yu
http://www.jannemecek.net/files/pir_studio.jpg
http://www.jannemecek.net/files/Karakteristike.jpg
http://www.illbruck.de/building-systems/de/
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2004, 12:44 AM   #33
mali vrag
Junior Member

Pozdrav svima. Nedavno sam trazio sundjere o kojima se diskutuje po Beogradu. Sundjer sa piramidastim reljefima, adekvatan za gluvu sobu, staje 1100Din. po kvadratnom metru sto uopste nije povoljno. Zna li neko sta je "azmafon"?
mali vrag is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2004, 02:14 AM   #34
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by mali vrag
Pozdrav svima. Nedavno sam trazio sundjere o kojima se diskutuje po Beogradu. Sundjer sa piramidastim reljefima, adekvatan za gluvu sobu, staje 1100Din. po kvadratnom metru sto uopste nije povoljno. Zna li neko sta je "azmafon"?
Pozdrav i tebi i dobro nam dosao!
Old 16-09-2004, 08:46 PM   #35
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Quote:
Pozdrav i sa moje strane! Azmafon? Cuo sam za Amazon i Amazonke!
Old 16-09-2004, 09:28 PM   #36
TOLJAGA
Member

TOLJAGA's Avatar

Quote:
O SVEMOGU?I, PREKRASNI, NAJ-NAJ... google ODGOVORIO JE:
http://www.azma.co.yu/akusticki_izol..._materijal.htm
http://www.azma.co.yu/azma_sendvic.htm

Kako su svi lijeni malo prosurfati....

BTW POZDRAV TEBI "?to si u njedrima nestoooo"!
Dobrodo?ao!

Ups, ne - to je bio mali "mrav", a ne vrag 8)
TOLJAGA is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2004, 09:35 PM   #37
TOLJAGA
Member

TOLJAGA's Avatar

Azmafon je vi?enamenski porozni apsorber zvuka izra?en na bazi fino ra??e?ljanih pamu?nih vlakana povezanih smolom. Ekolo?ki je potpuno bezopasan. Pored osnovne namene, apsorpcije zvuka, upotrebljava se i za izolaciju toplote ( koeficijent toplotne provodljivosti l=0,037 W/mK ).

Azmafon se proizvodi u tri varijante:
Azmafon A - za apsorpciju zvuka
Azmafon P - za izolaciju od zvuka udara u me?uspratnim konstrukcijama, ?plivaju?i pod 1?
Azmafon M - za apsorpciju zvuka i izolaciju toplote u ma?inskoj i autoindustriji

Azmafon A

Materijal za apsorpciju zvuka i smanjenje vremena reverberacije. Koristi se za akusti?ku obradu radio i TV studija, pozori?nih i koncertnih dvorana, fabri?kih hala, diskoteka, kafi?a, poslovnih i stambenih objekata. Azmafon A se lako postavlja na zidove mehani?kim pri?vr??ivanjem ili lepljenjem. Radi pove?anja koeficijenta apsorpcije na niskim frekvencijama, postavlja se na odre?enom odstojanju od zida (9, 18 ili 27 cm) na drvenu ili metalnu podkonstrukciju. Koeficijent apsorpcije raste sa pove?anjem debljine sloja materijala. Za akusti?ku obradu prostorija Azmafon A se naj?e??e koristi zajedno sa apsorpciono dekorativnim Azma AD plo?ama.
Azma AD plo?e su apsorpciono-dekorativni proizvod namenjen za akusti?ku i estetsku obradu enteijera radio i TV studija, pozori?nih i koncertnih dvorana, diskoteka, kafi?a, poslovnog i stambenog prostora i sli?no. Izra?uju se u dva oblika (kvadratni i pravougaoni) i sedam razli?itih reljefa.Zavr?na obrada vidljive povr?ine izvodi se nano?enjem tkanine, bojenjem poludisperzivnim i akrilnim bojama na vodenoj bazi ili nano?enjem te?ne tekstilne tapete. Materijali od koga su izra?ene plo?e , kao i boje za zavr?nu obradu su potpuno ne?kodljivi i ekolo?ki bezbedni.
TOLJAGA is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2004, 09:51 PM   #38
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Sta fali sundjeru od 5cm?
Old 22-09-2004, 02:00 PM   #39
mali vrag
Junior Member

Nadjoh i ja sajt svega 15 minuta nakon postavljenog pitanja
Sundjeri jesu idealno resenje ukoliko se prezivas Rockfeller, mada, moram se u potpunosti sloziti sa komentarom da je nehigijenski i, nakon par godina, postaje neestetski,a ja to sebi ne mogu dozvoliti s obzirom da radim gostovanja poznatih. Obrukao bih se :roll:
Ja se opredelih za 3 sloja nekakvog "stirodor-a" (verujem da se tako zove), izmedju prva dva je vazdusni dzep, dok, izmedju druga dva stavih mineralnu vunu i azmafon debljine 20mm (240din/m2) i, naravno, kartoni od jaja, doduse, prekriveni stofom zbog izgleda.
P.S. Hvala na srdacnoj dobrodoslici
mali vrag is offline   Reply With Quote
Old 23-09-2004, 11:34 PM   #40
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Bas me interesuje sta je bolja zvucna izolacija - obican stiropor od 5cm ili presovani od 2cm. Ako se zvucna energija u sudaru sa mehuricima vazduha u stiroporu, pretvara u toplotnu, onda je logicno da ce se to manje dogadjati kod sabijenog stiropora... ili je to isto?? Hm... :roll:
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules