Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Closed Thread

Thread Tools Display Modes
Old 04-08-2007, 10:33 PM   #31
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Default Re: Test Sabiranja

Evo poceo sam da preslusavam, i vec posle nekoliko sekundi...
Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
... trudio sam se da sve bude isto.
b ocigledno glasnije od a, i ... cek, cek ... jel mi se to pricinjava? od 4te do 7me sekunde elektricna gitara koje nema u a, da cujem c, nema ni u c, nema ni u d, nema... a u g fali ceo levi kanal klavira...
Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
... Mikrorazlike su moguce
Fali klavir, gitara viska... :o MIKRORAZLIKE ???

RM
RetroMan is offline  
Old 04-08-2007, 11:13 PM   #32
SHIVA
Psiho

SHIVA's Avatar

Jebalo majku al sam gluh Tako sam pozorno slushao da su mi ove "sitnice" potpuno izmakle... Ha ha ha ha... ja chu odvalit... Slusham sad ponovo trake B i G i ne mogu vjerovat... Ajde gitara u snimku B se zaista minimalno primjeti ali razvaljen klavir u G traci je ko slon u staklarni a uopche na nisam skuzhio

Nema mi druge nego prodat opremu i radit na soundblasteru i kompjuterskim zvuchnicima
Old 04-08-2007, 11:31 PM   #33
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

46 sec vokal, ili jos bolje 1.12 vokal i saxofon, na e, a pogotovo na c cuje se prostor koji nisam primetio na ostalim snimcima - sabirnica dodaje reverb to je za mene nesto novo.

RM
RetroMan is offline  
Old 04-08-2007, 11:37 PM   #34
bole
Member

meni c najbolje radi...
Old 04-08-2007, 11:38 PM   #35
kejkz
banned

lepo uradjen test, svaka cast na trudu!

Ovaj test ipak potvrdjuje samo jedno: muziku pre svega miksaju ljudi, a masine i razliciti softver su samo tu da pomognu, svaka na svoj nacin

Sabrali, oduzeli, pa makar i podelili, svaki miks zvuci... drugacije i pokazuje kako se jedna pesma moze uraditi na vise nacina... samo treba izabrati "pravi", juriti svoj zvuk i ideju... a to nema veze sa izborom hardvera ili softvera, nego sa licnim umecem

a sto se tice ispustenih kanala... mozda su i mikser i softver pokvareni, i tu su ljudi umesali svoje krive prste

Hvala, bilo je zabavno i poucno,

pozdrav...
Old 05-08-2007, 12:43 PM   #36
mandrak
Senior Member

mandrak's Avatar

Za sabiranje basa... ja bih koristio f sabirnicu za ostalo cemo se dogovorit Buzge
mandrak is offline  
Old 05-08-2007, 02:29 PM   #37
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

Slusajuci ovaj test sabirnica nekako mi najvise pasu "f" i "c" , mozda sam presubjektivan, jer svaki miks ima neku svoju osobnost, neki detalj koji vise pase nego u drugom fajlu, a opet... U stvari ocito je da svaki fajl ima razlicit nivo instrumenata u miksu (hi hats, klavir, gitara...)!:o Na "h" imam osjecaj da je iskrsnuo neki instrument koji ima predozirani reverb u returnu, tako da je cijela stvar doslovno "zaplivala" i odvratila mi pozornost. Sve u svemu, svaka cast na trudu!

Last edited by FrankoPanko; 05-08-2007 at 02:33 PM.
FrankoPanko is offline  
Old 05-08-2007, 03:51 PM   #38
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

@ Retroman
e moj Branislave taman te pohvalim da poznajes okolnosti i da razumes situaciju a ti mene glavom u zid ...srecom pa imam bosansku glavu
zar stvarno mislis da kao koautor aranzmana za album, producent istog i klavijaturista istog ne cujem te reverbe gitare i sve to o cemu pricas?:o Naravno da dobro to cujem. Ali to tek mogu da demistifikujem kad budete znali imena sabirnica, ovako bi pomogao da neke otkrijem sve u svemu ponavljam slusajte "mood" i boju sabirnica, manite se odnosa, ocigledno je da neke ne rade isto, zar ne a zasto kako.... o tome kad rezultati budu javni

elem...jedino sto sam mozda pogresio (a mislim da jesam, moram proveriti) je da u jednom WAV-u stvarno fali kanal klavira, tj da nije stereo klavir. Moguce da sam to zeznuo, i za to se izvinjavam ali reverbi, gitare... sve to znam i pricacemo o tome kad bude javno.

@FrankoPanko
Miks je isti sto se tice multitrack fajlova. A tacno je da neke nesto potisnu a neke nesto izvuku, ovo je sve unity gain, i to je ono sto kaze Kejkz, muziku mixaju ljudi a ne masine

@ Milos
...matora imas odlicno secanje sta da ti kazem ja se tih razgovora secam ali se slabo secam lika, sorry mislim da te vidim prepoznao bih te 100% ali sad te u glavi nemam a da moj famozni broj je 064 1864 105 (Tanja jovicevic - oktobar 1864) a Levis 501 naopacke je 105 tako svi pamte moj broj, volim da se sprdam, pa je ispalo i korisno

fala na lepim komentarima, enjoy the listening

pozzzzzzzz
Bitch is offline  
Old 05-08-2007, 04:06 PM   #39
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Linkove za test sam prebacio u moj potpis.
Ko ne uspeva da nadje... eto mu

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 05-08-2007, 05:47 PM   #40
boggy
Moderator

boggy's Avatar

E, da!

I mene su "terali" da slusam... na prvo slusanje... bez obzira sto reverba ima preterano (eto, i ja ponesto cujem )... nekako mi je najizrazajniji (po pitanju emocija) H.wav... kasnije... posle desetog slusanja... taj izrazeni reverb pocinje da smeta... sto bi se dalo smanjiti da se realno miksalo samo na sabirnici H. (pretpostavljam)

Ja sam uglavnom (pre)izrazene reverbe primetio na tri sabirnice... najvise na H (i to mi se tamo ne svidja da bude u tolikoj meri, generalno gledano...)...
Prema nekoj jacini reverba mogu ih soritirati u opadajuci niz... H, C, E.
Kod ostalih je to meni toliko upijeno da ne uspevam da procenim odnose. Ove tri su mi bile najlakse... cuje se i iz susedne sobe!!!

Eto to sam primetio, i to mi je bilo veoma zanimljivo... pojava da sabirnice "pojedu" reverbe... neke vise a neke manje.

Slazem se i ja sa onim sto je kejkz vec primetio... svaka sabirnica ima nesto svoje, i mora da se nauci da se radi s njom... inace moze da "iznenadi" svojim specificnostima u smislu da to skoro bilo ko moze cuti...

Zbog svega toga, sabirnica, sama po sebi ne znaci puno, ako covek ne zna da je koristi... ili bolje... ako je ne "razume".

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Closed Thread

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules