|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Senior Member
|
![]()
Evo poceo sam da preslusavam, i vec posle nekoliko sekundi...
b ocigledno glasnije od a, i ... cek, cek ... jel mi se to pricinjava? od 4te do 7me sekunde elektricna gitara koje nema u a, da cujem c, nema ni u c, nema ni u d, nema... a u g fali ceo levi kanal klavira... Fali klavir, gitara viska... :o MIKRORAZLIKE ??? ![]() RM |
![]() |
![]() |
#32 |
Psiho
|
![]()
Jebalo majku al sam gluh
![]() ![]() Nema mi druge nego prodat opremu i radit na soundblasteru i kompjuterskim zvuchnicima ![]() ![]()
#33 |
Senior Member
|
![]()
46 sec vokal, ili jos bolje 1.12 vokal i saxofon, na e, a pogotovo na c cuje se prostor koji nisam primetio na ostalim snimcima - sabirnica dodaje reverb
![]() RM |
![]() |
![]() |
#34 |
Member
|
![]()
meni c najbolje radi...
#35 |
banned
|
![]()
lepo uradjen test, svaka cast na trudu!
Ovaj test ipak potvrdjuje samo jedno: muziku pre svega miksaju ljudi, a masine i razliciti softver su samo tu da pomognu, svaka na svoj nacin ![]() Sabrali, oduzeli, pa makar i podelili, svaki miks zvuci... drugacije ![]() a sto se tice ispustenih kanala... mozda su i mikser i softver pokvareni, i tu su ljudi umesali svoje krive prste ![]() Hvala, bilo je zabavno i poucno, pozdrav...
#36 |
Senior Member
|
![]()
Za sabiranje basa... ja bih koristio f sabirnicu za ostalo cemo se dogovorit Buzge
![]()
#37 |
Senior Member
|
![]()
Slusajuci ovaj test sabirnica nekako mi najvise pasu "f" i "c" , mozda sam presubjektivan, jer svaki miks ima neku svoju osobnost, neki detalj koji vise pase nego u drugom fajlu, a opet...
![]() ![]() ![]() ![]() Last edited by FrankoPanko; 05-08-2007 at 02:33 PM. |
![]() |
![]() |
#38 |
SuperModerator
|
![]()
@ Retroman
e moj Branislave taman te pohvalim da poznajes okolnosti i da razumes situaciju a ti mene glavom u zid ![]() ![]() ![]() zar stvarno mislis da kao koautor aranzmana za album, producent istog i klavijaturista istog ne cujem te reverbe gitare i sve to o cemu pricas?:o Naravno da dobro to cujem. Ali to tek mogu da demistifikujem kad budete znali imena sabirnica, ovako bi pomogao da neke otkrijem ![]() ![]() ![]() elem...jedino sto sam mozda pogresio (a mislim da jesam, moram proveriti) je da u jednom WAV-u stvarno fali kanal klavira, tj da nije stereo klavir. Moguce da sam to zeznuo, i za to se izvinjavam ![]() @FrankoPanko Miks je isti sto se tice multitrack fajlova. A tacno je da neke nesto potisnu a neke nesto izvuku, ovo je sve unity gain, i to je ono sto kaze Kejkz, muziku mixaju ljudi a ne masine ![]() @ Milos ...matora imas odlicno secanje sta da ti kazem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() fala na lepim komentarima, enjoy the listening ![]() pozzzzzzzz |
![]() |
![]() |
#39 |
Moderator
|
![]()
Linkove za test sam prebacio u moj potpis.
Ko ne uspeva da nadje... eto mu ![]() pozdrav bogi
#40 |
Moderator
|
![]()
E, da!
I mene su "terali" da slusam... na prvo slusanje... bez obzira sto reverba ima preterano (eto, i ja ponesto cujem ![]() Ja sam uglavnom (pre)izrazene reverbe primetio na tri sabirnice... najvise na H (i to mi se tamo ne svidja da bude u tolikoj meri, generalno gledano...)... Prema nekoj jacini reverba mogu ih soritirati u opadajuci niz... H, C, E. Kod ostalih je to meni toliko upijeno da ne uspevam da procenim odnose. Ove tri su mi bile najlakse... cuje se i iz susedne sobe!!! ![]() Eto to sam primetio, i to mi je bilo veoma zanimljivo... pojava da sabirnice "pojedu" reverbe... neke vise a neke manje. Slazem se i ja sa onim sto je kejkz vec primetio... svaka sabirnica ima nesto svoje, i mora da se nauci da se radi s njom... inace moze da "iznenadi" svojim specificnostima u smislu da to skoro bilo ko moze cuti... Zbog svega toga, sabirnica, sama po sebi ne znaci puno, ako covek ne zna da je koristi... ili bolje... ako je ne "razume". pozdrav bogi
Currently Active Users Viewing This Thread: 8 (0 members and 8 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Test Mikrofona | Oggy | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 33 | 10-12-2013 02:13 PM |
Test dva mica ......oko 1k$ | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 26 | 10-04-2008 09:24 AM |
DAW test | dvuckovic | Tutorijali | 4 | 04-09-2005 12:27 PM |
RME ADI-2 Test | Digital Cave | Recenzije | 5 | 30-09-2004 10:13 AM |