Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 14-01-2008, 11:58 AM   #1
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Color's Control room - sredjivanje prostora

Drage kolege,
upustio sam se u avanturu sredjivanja prostora u kojem planiram naredni period da radim. Naravno, kao i nekolicina forumasa koji su se upustali u ovakve projekte, trudim se da sve izadje sto jeftinije a bolje... Znaci jedan smart-budget projekat (low-budget mislim da nije adekvatan naziv, jer koliko vidim, i svaki njamanji radovi na akustici kostaju dosta para)

U prvoj fazi planiram da sredim control room, u drugoj fazi vocalbooth.

Prostor koji imam na raspolaganju za control room je soba velicine 14.5 m2 (4.56 x 3.17) visine od 3.1 do 3.5m. Svestan sam da prostor nije idealan ali recimo da drugacije ne moze. U sklopu jednog poslovnog prostora pravimo produkciju, montazu i ovaj mali studio. Znaci to je sto je i iz toga cu pokusati da izvucem maximum.

Studio bi trebao da sluzi kako za tonsku postprodukciju i pripremu audio vizualnih projekata, snimanje VO i postsinhrona, tako i muzicku produkciju, uglavnom VSTi i ponesto uzivo (vokal, pojedinacni instrumenti).

S obzirom da nisam nikakav expert sto se tice akustike, znam koliko sam video uzivo, procitao na forumu ili kopao i gledao slike na netu, rado bih ovo sve podelio sa vama i uz vasu pomoc, sugestije i predloge, realizovao celu akciju u naredna 2 meseca. Neke stvari vec imam smisljene, oko nekih se dvoumim, oko nekih mi bas nije najjasnija slika u glavi?

Prvi radovi bi trebali da krenu pocetkom februara a do sledece subote treba majstori da mi daju okvirnu kalkulaciju za radove..

Ajd da krenem
Attached Images

Color is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules