|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Drage kolege,
upustio sam se u avanturu sredjivanja prostora u kojem planiram naredni period da radim. Naravno, kao i nekolicina forumasa koji su se upustali u ovakve projekte, trudim se da sve izadje sto jeftinije a bolje... Znaci jedan smart-budget projekat ![]() U prvoj fazi planiram da sredim control room, u drugoj fazi vocalbooth. Prostor koji imam na raspolaganju za control room je soba velicine 14.5 m2 (4.56 x 3.17) visine od 3.1 do 3.5m. Svestan sam da prostor nije idealan ali recimo da drugacije ne moze. U sklopu jednog poslovnog prostora pravimo produkciju, montazu i ovaj mali studio. Znaci to je sto je i iz toga cu pokusati da izvucem maximum. Studio bi trebao da sluzi kako za tonsku postprodukciju i pripremu audio vizualnih projekata, snimanje VO i postsinhrona, tako i muzicku produkciju, uglavnom VSTi i ponesto uzivo (vokal, pojedinacni instrumenti). S obzirom da nisam nikakav expert sto se tice akustike, znam koliko sam video uzivo, procitao na forumu ili kopao i gledao slike na netu, rado bih ovo sve podelio sa vama i uz vasu pomoc, sugestije i predloge, realizovao celu akciju u naredna 2 meseca. Neke stvari vec imam smisljene, oko nekih se dvoumim, oko nekih mi bas nije najjasnija slika u glavi? Prvi radovi bi trebali da krenu pocetkom februara a do sledece subote treba majstori da mi daju okvirnu kalkulaciju za radove.. Ajd da krenem ![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Sredjivanje gitare | RokStudio | Razno | 10 | 12-10-2015 05:42 AM |
DIY Vocal booth & Control room?! | Eomsy | Dizajn i konstrukcija studija | 719 | 20-10-2014 09:35 PM |
control room, dizajn, pomoc, fokus: apsorberi low mid, hvala! | johnjogurt | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 29-10-2009 07:26 PM |
Izolacija prostora ? | stefan123 | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 20-03-2008 11:58 AM |
kamena stijena u control room-u? | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 24 | 26-03-2007 01:29 AM |