|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
@spofolica
dok ti se ne javi neko od strucnjaka sa foruma, dati cu ti par savjeta, koja sam nakon 3 (rijecima:tri) izgradjena studija usvojio (dakle, teorija+praksa) soba ti je zadovoljavajuceg oblika za solidan lede dizajn, nedaj se zbunjivati -dead end bi bio na kracoj strani, kod balkonskih vrata tu bi stavio radni stol, naravno, pomaknut za 1-1,5m za slobodan prolaz do balkona (ujedno i vrlo vazno pravilo da zvucnike sto vise udaljis od zidova) u te kutove stavit dooobre trapove.. sto vise apsorpcije iza i pored monitora -live end je dakle na suprotnoj strani, kombinacija difuzora i nesto apsorbera(eliminacija prvih refleksija) sto se tice vocal bootha-moraces sam da odlucis kako i zasto, postoje ti razna, prenosna pomagala, npr. SE Reflection filter, itd.. ali ne ocekuj cuda od njih (probao-znam) eto, za pocetak sretno sa gradnjom! |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Kucni studio | Hayem | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 15-10-2007 11:08 AM |
kucni studio | white nigga | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 28-03-2005 12:22 PM |