|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#51 |
ton magistar
|
![]()
hvala na kritici.
![]() ako buden ikad snima popravo ovu stvar, sigurno cu o ovemu povest racuna. samo mi ni jasno koji stringsi? da ne mislis na braseve koji upadaju na kraju? oni su ubaceni ko ideja, ali na njima treba poradit. osin tega, snimjeni su mono, pa san ih prosa kroz doubler cisto da ih maknen livo/desno da ne smetaju u sredini vokalu. ako bi se za njih odluci u finalnom aranzmanu isa bi na pravi brass ili na neki viniliniji, prljaviji zvuk. nego, mene je vise zanimalo sto imas rec za opci zvuk, odnosno za mastering? bdv: mozda bolje da odgovoris tamo na topiku, da se ne guzvamo ode. http://www.rumski.com/forum/viewtopic.php?p=15212#15212
![]() |
#52 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Max@
Mislio sam da sam ja najludji...ali za tebe sam mala beba...ti o tome pricas kao da jedes nesto sto volis!! Ovakvu kritiku nisam procitao ni u jednom broju dzuboksa!! O tome, o cemu ti pricas, neki ni u snu ne rasmisljaju! ![]() Sandro@ Sad cekamo Max-ovu pesmu, da je mi iskritikujemo!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Pro Member
|
![]()
ja samo pokusavam da napravim stvari bolje nego sto jesu ....... i pokusavam da uradim nesto sto ce ljude pogurati u pravom smeru...
Ako posaljem svoj rad sigurno nece biti potpisan mojim imenom upravo zbog predrasuda Stos je da ljudi koji o tome " ne sanjaju " pocnu da sanjaju.... a ima u Srbiji i te kako strucnih ljudi ....pa bi administratori mogli da prate primere stranih sajtova ...pa da pozovu malo jace producente da imaju svoju sobu po mesec dana ...pa onda njih da pitate o raznim tehnikama na plocama koje volite..... a da je domaca produkcija Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Uglavnom, predrasude mogu biti opasne. Izmedu ostalog, ljudi radi njih mogu vidjeti da je nesto odlicno kad ustvari nije ili da je nesto vrlo lose kad je ustvari odlicno! Dozivjela sam na vlastitoj kozi obje varijante! ![]() MAX!! Imam dva pitanja za tebe: 1. Da li imas iskustvo masteriranja orkestralne glazbe? 2. Kako si uspio u 5 dana napisati 72 poruke?!! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Pro Member
|
![]()
drago mi je da me neko razume
1.Da imam 2. Jesam li poslao toliko ? Samo sam hteo da odgovorim na sve sto sam mogao.....sad ce me biti manje jer je i pitanja manje.. 3. Gde mogu da downloadujem tvoj mix ....da vidimo sta se sa njim moze uraditi....? Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
tako da se slazen sa masu primjedbi sto je max napisa, a nasa bi ih ja i jos. recimo, backovi su samo u prvon frazi (sto je nelogicno), jer nismo imali vrimena razradit ih u cilon pismi, takodjer ti backovi uopce nisu aranzirani, tako da na par mista izgovara samo duplex, cisto radi atmosfere. e sad, paniranje backova. mislin da bi se tesko odluci za bilo koji drugi nacin osin ovakega 'matematickega' u ovon pismi, narocito ako bi uspi snimit jedan 'crni' zbor, ali to je svar ukusa i sigurno nije greska. osnovni snare bi sigurno promini, ali mislin da nebi isa na dva snarea (to bi ovisilo o aranzmanu), i naravno bubanj bi jos razradi i doda bi nekake breakove na tomovima, koje u ovoj verziji nisan ni ucita u sempler, a kamoli ih koristi. :oops: ali ponavjan, mene najvise zanima sud sto se tice sonicke i dinamcike strane snimka - dakle 'mastering'. a ovu pismu san izabra jer san zadovoljan mixom i zato jer san u masteringu po prvi put koristi nove uadove pluginove sa kojima san dobi puno bolji rezultat nego kad san prvi put masterizira sa neznan vise ni sam s kojim pluginovima.
![]() |
![]() |
#58 |
Super Moderator
|
![]()
Svaka cast Max, opusteno, bez preterivanja i vrlo decidno.
Bravo!!!!
![]() |
#59 | ||
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Sandro, mozes li ponoviti onu tehniku sa Voxengo Curve EQ?? Imao sam to negde zapisano, bas sve cuvam, ali...ne mogu da nadjem gde je... :roll:
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
pre master, master i finalni produkt. | Bo_13 | Slobodan Milunović - Boban | 39 | 19-05-2009 09:14 AM |
Master za CD i master za audio kasetu | Shady | Audio Produkcija - Tehnike | 6 | 04-05-2005 04:27 AM |
roland a37+behringer bcr2000=kvalitetan kontroler | milos | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 05-06-2004 02:11 PM |
Mikrofon "Jefe"-kvalitetan a jeftin | Pedja | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 27-09-2003 11:58 PM |