|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#1 |
|
SuperModerator
|
Kyma - jao majko
sta reci, evo proveo sam par sati kod kolege Moritz-a i cackali smo njegovu Kyma Capybara Sound Design spravicu, i mislim da je cika Moritz odustao od prodaje ...slozili smo se da cemo sesti i pisati lagano presete za nju. reverbi i chorusi su 1:1 sa TC 6000 i Eventide H8000, ono je pakao! samo sto je ovde sve jos mnoooogo kompleksnije i mocnije (tipa uzmes i ekstrakujes envelopu Live inputa da modulise tamo neki Granular Synth a onda dalje on ide u drumloop koji se pretvara u trombon preko MotorMix fadera, a Wacom svira harfu i menja pitch i doppler efekat preko celog sounda! Ultra bolesno! molim kolegu da kad uzmogne vremena okaci neki mp3 da poslusamo, a u medjuvremenu eto njihovog sajta i Youtube za paljevinu! ljudi to je toliko gusto, mocno, debelo, organski, analogno, veliko, siroko..... ....ne znam! Novosadjani trk kod Morica na demonstraciju i paljevinu! Mislim da su svi dobrodosli! Fora je samo sto treba malo vremena da se provali kompleksan environment cele Kyme, i Moritz je seo da napise template za integraciju kompletnog routinga za Cubase i Kymu, tako da se preko Auxa sve salje i sinkuje sa njom.... za te pare, strasno! ultimate sound design tool! daleeeeko od ovih pitch shiftera, morphera, i tako kojacega na sta smo navikli. Ovo je nenormalno dobro! reverbi 1:1 sa tc, lex.... chovece ja se izvinjavam, ali ostao sam pod utiskom. Nemojte da vas mrzi, imate net, symbolicsound.com, a posle youtube u ruke, pa da masovno krenemo sa uvozom Capybare na Balkan pozzzzz |
|
|
|
|
|
#2 |
|
MAO
|
da li je definitivno odustao od prodaje pa se ovako falite il je nesto drugo u pitanju
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Pro Member
|
Ajde da svratim da mi demonstrirate malo.
Cini mi se veoma intersantnim. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Member
|
Deluje vise nego zanimljivo...
Mada ime mu je malo ko neko crnogorsko selo npr"idem kod kuma u Kapibare"...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
MAO
|
meni vise zvuci kao neki cale od Kapoere.. majstor drugog dana il to
btw, izvinjavam sa na gornjoj sumnji, video sam da se definitivno odustalo od prodaje, zbog cega mi jako drago
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Pro Member
|
Ja video i chuo vise puta.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
SuperModerator
|
pa nesto te nema
gledam i ja odavno, ali nisam nikad seo i satima cackao.... strasno
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Moderator
|
Jos sam se ja i pitao cemu prodaja??
![]() Ne jako davno sam bio kod Moritza na demonstraciji. Kyma je stvarno nesto posebno - mnogi je koriste sa sound design, a malo ko pominje. Posebno me odusevljava kvalitet reverba. Poenta je jedino sto moras bas da sednes i da naucis kako se koristi to cudo. Posle toga mogucnosti su neogranicene. Pozdrav Moritzu i Buzgetu!
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Pro Member
|
http://www.youtube.com/watch?v=ESDzYYl0__s
ludilo.... |