|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 |
Member
|
![]()
Iako nije presudan za ozbiljno bavljenje muzikom, dobrih strana apsolutnog sluha ipak ima vise nego dovoljno.Prvu beneficiju svi uglavnom osete u muzickoj skoli jer, mnogima neomiljeni, predmet zvani solfedjo njima predstavlja laganu zanimaciju.Lepo je osetiti odsustvo bilo kakve brige povodom tog predmeta
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Losih strana apsolutnog sluha ima uvek tamo gde su i one dobre.Prva sa kojom se susretnes je ta da spoznas da, eto, postoje i ljudi koji sluha uopste nemaju i gotovo fizicki bol koji osecas pri njihovom pevanju.Presele su mi mnoge zurke i ekskurzije jer uvek oni sa "zabetoniranim" usima najvise vole da pevaju. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -"E, cao Sale, izvini ako je malo kasno evo bas sam nocas nesto probao, pa sam te odma' zvao da ne zaboravim ton koji sam malopre "izvukao" da mi kazes koji je u pitanju, znam da ti to sve cujes.Mislim da ovako nesto dosad jos nisam uspeo". ![]() I stvarno bilo je nesto uzasno visoko, ali u pitanju je zapravo bio vrisak koji se nikako nije mogao smatrati upotrebljivim pevanjem iako je tacna visina mogla da se odredi. -"Treba li mozda ponovo da ti otpevam ...,ako ne mozes odmah da mi kazes"? - "Ne,ne,ne...ton bio je "nezaboravan". ![]() ![]() ![]() I da zavrsim.Apsolutni sluh ne mora da bude nikakva garancija za uspesno bavljenje muzikom, ali moze da bude potencijalno mocno "oruzje" za onoga ko ga poseduje.Ja licno ga smatram vrhuncem "muzicke inteligencije".Vecina apsolutnih sluhista su muzicki multitalentovani.Obicno cemo ih naci medju vrhunskim kompozitorima,aranzerima, producentima...ali nije redak slucaj da ako nije ispracen autorskim ili izvodjackim darom, apsolutni sluh ostaje na nivou "cirkuske atrakcije"
https://www.facebook.com/aleksandar.filipovic.503 Last edited by Aleksandar Filipovic; 12-07-2013 at 02:31 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Member
|
![]()
@Aleksandar Filipovic
Lep post, nije mi bilo mrsko procitati ga celog i mogu da zakljucim da sve sto si rekao je lepo argumentovano i ima tezinu, priznajem da mi neke stvari oko apsolutnog sluha nisu bile jasne jer se nisam nikad zamarao time, evo i zasto: Nikad nisam vezbao apsolutni sluh jer poznajem ljude koji su do iznemoglosti vezbali ovo ali nakon nekoliko godina ne vezbanja vise nisu u stanju da sa sigurnoscu odrede o kom tonu se radi. Dakle nema tu reci o apsolutnom slugu vec je u pitanju utreniranost. Sa druge strane licno meni apsolutni sluh nije bitan i ne zamaram se time, smatram da sam dovoljno muzikalan i to mi je na prvom mestu. ![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Za?to je skidanje na sluh bolje od gledanja u Tablature | dejankuki | Audio Produkcija - Osnove | 12 | 25-01-2011 07:14 PM |
?ta je apsolutni sluhista? | xtrasonic | Razno | 101 | 29-09-2007 09:20 PM |
Sta bi tacno bio apsolutni sluh? | fischek | Razno | 3 | 28-09-2007 06:20 AM |