|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdrav,
zbog fizicke udaljenosti studija u kome sam snimao jednu pjesmu, a obzirom da mi ta matrica treba prekosutra za jednu gazu, covjek koji je pjesmu radio poslao mi je u mp3 formatu 128 kbps. Trebam je zaprziti na audio CD. u Steinberg MyMp3 sam uradio konverziju mp3 to wav 44.1, 16 bit. Taj wav sam otvorio u soundforge, i kad kliknem na 'procces/normalize/scan levels' dobijem u soundforge slijedece podatke: peak: 0 dB RMS: -11,4 dB. Nakon snimanja tog .wav u Neri (audio cd), pa kad taj cd bude pusten na malo jacem ozvucenju, da li ce to zvucati korektno, u prvom redu mislim na onih izmjerenih 0 dB peaka? Ako mogu ocekivati probleme u reprodukciji zbog toga, kako bi najlakse odradio doradu (u Waves L2, tako da stavim treeshold na 0.2 dB i kliknem ok? Strah me da od neznatno loseg ne napravim puno lose ![]() zahvaljujem na savjetima, nocni |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
Zasvijetli clip, ravno 7 puta, doduse bude u njemu samo na tren.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Administrator
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
ok, znaci da nahranim kerove i da nista ne diram
![]() ako se sjecas onog vica... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ton magistar
|
![]() ![]() sto jednostavno ne otvoris u neru novi projekt 'audio cd' i ne ubacis mp3?! nero ce sam napravit konverziju u wav. 8)
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Inace radim to u neri direktno iz mp3 u audio cd, ali ovaj put sam htio malo zaviriti pod haubu tog wav-a.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
ton magistar
|
![]() Quote:
dapace, ponekad u masteringu 'limitiranje' na takav nacin moze bit bolje nego kad se koristi limiter. napravite experiment. neki wav normalizirajte na 0db i nakon toga mu podignite gain za 3db (iznad 0). onda sacuvajte wav i ponovo ga otvorite!??! na ovaj nacin ste podigli rms tako da ste srezali peakove, a isto to cini brickwall limiter samo po nekom svom algoritmu. ako su peakovi jako kratki (a tako obicno i je u modernoj produkciji, narocito ako je wav prethodno tretiran kompresoron), ovakav primitivni nacin moze bit bolji od najboljeg limitera. ako ne virujete provjerite!! :roll:
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
u mene L2 uvijek osisa wav ko motornom pilom :roll: . Nije mi jasan princip postizanja visokog RMS-a, a da vizualno i prakticno pjesma jos ima dinamike.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ton magistar
|
![]() Quote:
![]() osin toga, pjesme sa 'previsokim rms' ne funkcioniraju dobro na radiju jer ih radijski limiteri i kompresori dodatno sjebu i zaguse. btw: probaj ovaj trick sto san gore opisa, pa ces vidit da ima i bolje pile od l2 (ili l3) ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
dodatni fireware? | Era | Computer Hardware | 7 | 18-04-2008 10:44 PM |
Cd Mastering On Your Pc | AcaHari | Tutorijali | 1 | 19-12-2007 04:02 PM |
mastering | nunuk_t2L | Produkcija Elektronske Muzike | 3 | 10-08-2007 10:59 AM |
SX 3.0.2 direktno pretvaranje vsti u wawe | Danijel D | Audio Software | 24 | 28-08-2005 08:11 PM |